Botervis en wit-witie meest verkochte vissoorten

Met de stand van zaken in het land moeten haast alle ondernemers creatief zijn en alternatieve manieren zoeken om alsnog wat centen bij te verdienen, zodat zij hun arbeiders alsnog op tijd kunnen uitbetalen. Tijdens een gesprek geeft een ondernemer, die vis verkoopt, aan dat het nogal wat extra moeite in deze tijd kost om de banen van zijn arbeiders te behouden. De ondernemer, die ook meedoet aan de verkoop op de markt, geeft aan dat de verkoop langs de straat niet zo goed is, zoals dat op de markt gebeurde. “Op de markt heb ik door de jaren heen een bepaalde kring opgebouwd, maar hoe de mensen niet echt over straat gaan nu, is het veel moeilijker geworden. Op de mark komt men vaak genoeg voor grote vissen en die worden vaak ook op bestelling gedaan. Maar hoe er nu over straat verkocht wordt, kan de peiling niet gedaan worden”, zegt hij. De prijzen van de vissoorten zijn wel gestegen. De meeste vissoorten die verkocht worden, zijn botervis en wit-witie. Dit, omdat de andere vissoorten veel duurder zijn.

“Door de crisis in het land gaan er weinig boten naar zee, waardoor er een beperkt aantal is aan vissoorten op de markt. Het komt daardoor dat de vissen die er nog zijn, duurder worden verkocht. Maar er wordt geprobeerd om toch rekening te houden met de mensen en worden de vissoorten althans door mij en arbeiders, goedkoper verkocht”, aldus de ondernemer. 

Hoe het nu beperkt is met de tijd op de markt, is hij dan genoodzaakt om ook weer mee te doen aan de verkoop langs de straat. De ondernemer stelt dat hij van 6.00 uur tot 11.00 uur op de markt verkoopt. “In die korte tijd kan er niet veel verkocht worden. Vandaar dat ik besloot om met de arbeiders na de verkoop op de markt toch weer te verkopen over straat, zodat zij ook uitbetaald kunnen worden. De arbeiders hebben ook hun vaste lasten en gezinnen, dus er moet dan moeite gemaakt worden, zodat ook zij het hoofd boven water kunnen houden. Als werkgever heb ik in totaal 10 arbeiders. Ook al is de betaling niet redelijk ten opzichte van de markt, tonen zij wel begrip. Het is liever werken voor iets dan thuis zitten en niets verdienen”, zegt de ondernemer.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: