Alcohol belangrijk in barbershops voor ontsmetting

Uit een eigen oriëntatie van de krant blijkt dat klanten bij de meeste kapperszaken of wel barbershops nog steeds niet gevraagd worden om de handen eerst te wassen of te desinfecteren alvorens zij de zaak mogen binnentreden. Opvallend is wel, dat in vergelijking met een maand terug, de stoelen nu ongeveer 2 meters van elkaar zijn geplaatst en nu ook de kappersstoelen na elke knipbeurt, met alcohol worden besproeid en afgeveegd. Ook de scharen, scheerapparaten en haarkammen worden continu met alcohol schoongemaakt. De kappers, niet allemaal, kiezen er wel zelf voor om zichzelf middels mondkapjes en handschoenen te beschermen. Echter, de handschoenen worden niet na bij nieuwe klanten vervangen. “Het kost mij wel veel meer. Ik moet nu maandelijks uitgeven aan alcohol, maar het moet. Ik kan niet toestaan dat iemand via mijn zaak het virus oploopt”, zegt de eigenaar van een kapperszaak. Een grote domper nu is wel de partiële lockdown, die vanaf 20.00 uur ’s avonds ingaat. Hierdoor moet de zaak al tegen 18.00 uur sluiten in plaats van de gebruikelijke 22.00 uur, die vroeger werd gehanteerd. Nu het aantal coronabesmettingen in het land stabiel is gebleven en er geen nieuwe gevallen zijn geconstateerd, merkt hij dat de klanten, die al langer dan een maand waren weggebleven, weer voor de deur staan voor een fris kapsel.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: