Aakhri Safar Mijn Zorg gaat voor verbetering

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Hemnat Awadhpersad, eigenaar van uitvaartbedrijf Aakhri Safar Mijn Zorg, dat hij in 2008 is begonnen met dit bedrijf. In 2005 kreeg info dat uitvaartdiensten verschrikkelijk duur waren in Suriname. “Ik ben calculaties gaan maken en het bleek dat er woekerwinsten werden gemaakt. De grote bedrijven hadden als het ware een monopolie. Er waren maar 2 grote bedrijven voor crematies en nog een paar voor begrafenissen. Ik heb het besproken met mijn familie en in 2008 ben ik begonnen. In feite heb ik SRD 20.000 toen geïnvesteerd, onder andere voor houtbewerkingsmachines en een gebouw. Sindsdien hebben we de service aangepast. Ik heb gewerkt aan bekendheid en veel reclame gemaakt. Ik ben helemaal niet bang voor lijken. Ik doe het voor de sociaal zwakkeren. Ik heb 3 mensen in dienst en ook enkele parttimers die uitrukken. Elke uitvaart doet  je pijn. Als managers zeg ik aan de jongens om te praten met het lijk. Wanneer zij het gaan halen en ook bij het afzetten bij de mortuarium. De jongens hebben trainingen gehad van bedrijven in deze sector. Wat prijzen betreft, zijn er 2 crematieoorden. Eentje te Weg naar Zee en daar kost een pakket ongeveer SRD 5.500. Er is een nieuwe te Uitkijk en daar kost het ongeveer SRD 4.700. De sociaal zwakkeren probeer ik altijd tegemoet te komen. We doen ongeveer 300 uitvaartdiensten per jaar of pakweg gemiddeld 25 per maand.” Volgens cijfers van het ABS (Algemeen Bureau voor de Statistiek) overlijden er jaarlijks ongeveer 3600 personen in Suriname. “Ik heb mij in de afgelopen jaren ook open gezet voor begrafenissen. Ook de import en export van stoffelijke overschotten. Het is eenmaal een fase van het leven. We trachten zoveel mogelijk om te gaan voor verbetering en de mensen tegemoet te komen in voor velen de zwaarste periode”, aldus Hemnat Awadhpersad.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: