Peruaanse politica Fujimori mag vrijkomen op borgtocht

De Peruaanse oppositieleider Keiko Fujimori kan vrijkomen op borgtocht. Dat heeft het hooggerechtshof in het land donderdag bepaald. Fujimori werd de afgelopen drie maanden vastgehouden vanwege het witwasonderzoek tegen haar.

Dat onderzoek maakt deel uit van een corruptiezaak die draait om de financiering van haar verkiezingscampagne om president te worden. Aanklagers zeiden eerder dat ze een criminele organisatie leidde en miljoenen dollars ontving van de Braziliaanse bouwgigant Odebrecht tijdens haar verkiezingscampagne in 2011. Fujimori ontkent de beschuldigingen.

Fujimori is de dochter van de autoritaire Peruaanse ex-president Alberto Fujimori, die een 25-jarige gevangenisstraf uitzit voor mensenrechtenschendingen en corruptie

error: Kopiëren mag niet!