KPA schort tijdelijke sit-downactie op

Het ministerie van Justitie en Politie heeft op woensdag 29 april voor 10.00 uur een schrijven doen uitgaan aan de bondsvoorzitter, Max Breinburg dat de gelden van de leden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) uiterlijk donderdag 30 april zullen worden overgemaakt.

Breinbrug zegt dat hij na afstemming met de leden de sit-downactie van het KPA tijdelijk heeft opgeschort. “Het wachten is nu op ons geld,” benadrukt Breinburg.

Aniel Ramharak, een van de bestuursleden, zegt dat de actie tot dinsdag 5 mei omstreeks 12.00 uur wordt opgeschort. Indien de gelden niet zijn gestort zal KPA massaal het werk lamleggen.

Met betrekking tot het uitblijven van de uitbetaling van de twk overbrugging, twk nieuwe loonreeks en de overwerkvergoeding hebben de leden van KPA dinsdag gedreigd met een totale lamlegging. Zij zijn maandag in een sit-down actie gegaan waarbij de veiligheid van de inrichting gegarandeerd bleef. De grensposten werden ook normaal bemand, en ook de voeding naar de gedetineerden toe werd gegarandeerd. Ramharak benadrukte dat vrijdag een vrije dag is en dat de gelden uiterlijk dinsdag de leden al moeten hebben bereikt. Na dinsdag willen de leden niets meer horen.

Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: