Vijf gezinnen dakloos door woningbrand

 De brandweer kreeg op zaterdag 25 april omstreeks 18.58 uur een melding van een woningbrand aan de Commissaris Thurkoweg.

Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt dat de brandweer van Nieuw Amsterdam binnen 4 minuten op het brandadres was. Zij hebben ter plaatse een hoogbouw stenenwoning met een oppervlakte van 15 bij 20 meters aangetroffen die in lichterlaaie stond. De brandweer heeft tijdens de blussingswerkzaamheden assistentie gehad van brandweer Tamaredjo, namelijk een tankspuitwagen. Uit het plaatselijk onderzoek blijkt dat vijf gezinnen daar woonachtig waren. De bovenverdieping  werd niet bewoond. Het bedoeld pand was wel aangesloten op het elektriciteitsnet, maar was niet tegen brand verzekerd.

De vijf gezinnen zijn vanwege de brand dakloos geworden. Pinas zegt dat er zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan. Volgens de bewoners is de brand bij de zekeringkast begonnen. De oorzaak van deze brand wordt nog onderzocht door de politie van Nieuw Amsterdam. Het huis met inboedel is geheel in de vlammenzee verloren gegaan.

De brandweer haalde drie gascylinders van elk 28 lbs uit de woning en stelde die veilig. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: