Schrijfster Indra Hu lanceert video-boeken over Coronavirus/Covid-19

Indra Hu heeft op respectievelijk 13 en 21 april jl. twee video-boeken via FB en Youtube gelanceerd met informatie over het Coronavirus en Covid-19. De auteur richt zich in deze video-boeken speciaal tot jonge kinderen en jeugdigen. “Covid-19 is zo gevaarlijk dat velen eraan zijn overleden. Begin maart werd bekend dat wij ook in Suriname te maken hadden met het virus. Op 13 maart werd de eerste Covid-19 geval gemeld en er werd meteen gereageerd door de autoriteiten: scholen gesloten, geen shows/ party’s etc. Ouders, kinderen, de samenleving hoorden plotseling zoveel “onbekende’ woorden en niet iedereen wist wat de woorden betekenden, vooral niet onze kinderen.

Indra Hu geeft het volgende aan in een interview met Dagblad Suriname, “ Ik kreeg constant appjes en filmpjes te zien over China, Italie en nog van zoveel andere landen waar Covid-19 al duizenden levens had geëist. Niet iedereen in Suriname ging er toen zo serieus mee om (jammer, nog steeds niet!), maar het was en is een feit dat wij erg voorzichtig moeten zijn met deze zeer besmettelijk ziekte. Ik dacht toen om via mijn FB page: ‘jeugd-en kinderboekenschrijfster Indra Hu’ wat informatie te geven aan mijn fans. Dat bracht mij op het idee, gezien de ernst van de ziekte, om nog dieper op in te gaan. Ik begon te schrijven, maar ik ben geen arts en riep hulp in van kinderarts Nanja Braafheid en mijn echtgenoot Ricardo Hu, dermatoloog om mij te helpen met de correcte info over het Coronavirus, Covid-19, besmetting, quarantaine, enz. enz. Het leek allemaal langer dan een A4-tje wat ik in gedachten had en besloot toen op Powerpoint slides te gaan maken en toen dacht ik van “woww, ik kan een MP4 van maken”, een video dus en zo heb ik het geheel als vereenvoudigd informatie over de ziekte eerst en dan over de maatregelen twee video’s gemaakt. Er zijn leuke animaties bij, er is een leuke muziek erbij op de achtergrond en de tekst is ingesproken. Het ging allemaal niet zo gemakkelijk, omdat ik niet zo bekend was met Powerpoint. Ik moest zoveel uitzoeken en mijn zoons, Vincent en Ryan die momenteel in Nederland studeren heb ik -tig keren gebeld om mij te helpen. Voor de background music and voice heb ik hulp gehad van Marcel Breinburg. Ik heb letterlijk dagen niet goed geslapen en zelfs een paar tranen van frustratie erbij gehad, maar het is de moeite waard geweest. De informatie is geheel gratis. Iedereen mag er gebruik van maken, mits ze de bron erbij vermelden natuurlijk. En voor verdere info kunnen ze de auteur,  Indra Hu,  contacten”  zegt Hu lachend. 

error: Kopiëren mag niet!