Hart bezorgd over banenverlies bij drop-outs

Emmy Hart van de Stichting Rumas is bezorgd over het verlies van banen bij de groep vroegtijdige schoolverlaters, de drop-outs. “Het blijkt dat veel jongeren op dit moment hun werk verliezen of niet kunnen werken. We zijn bang voor deze doelgroep, want onze drop-outs, de vroegtijdige schoolverlaters, moeten een baan hebben. Het was ons aardig gelukt om de jongeren in banen te plaatsen. Wat gebeurt er nu? Door die situatie nu, komen ze zonder een baan te zitten. Sommigen van hun hebben geen vaste baan. Ze bellen nu elke dag om te vragen: ‘moeder, is er werk?’”, aldus de Rumas-directeur. Rumas heeft een job placement unit die een database heeft. Het probleem is echter ook dat bedrijven in deze Corona- en financiële crisisperiode nu krap zitten, waardoor het veel moeilijker gaat om deze doelgroep van jongeren in een vaste baan te plaatsen. Hart benadrukt dat zij nu een klein beetje bang is dat dit soort jongeren, indien zij niet geholpen worden, gemakkelijk het criminele pad kunnen opgaan. Er moet volgens haar hulp komen voor de jongeren die zonder een baan zitten.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: