GLAM Fashion gaat desondanks voor collaboration

GLAM Models is een van de  Surinaamse modellenbureaus. Het initiatief van jaarlijks een GLAM Fashion Show met en andere tintje staat wederom in de planning. Founder Acheber Jamin Furgill geeft aan in een interview: “ Voor dit jaar zijn wij aan het voorbereiden voor een collaboration voor de maand september. Ondanks de huidige situatie werken wij eraan dat het initiatief niet doodbloedt en dat het geheel wel voortgang blijft hebben. Er is veel interesse, steeds nieuwe ontwerpers. Het Initiatief van GLAM models heeft als doel om Surinaamse ontwerpers vooral beginners een platform aan te bieden. Dit om hun ontwerpen zoals sieraden, tassen, schoeisel maar merendeels kledingstukken te presenteren aan het grote publiek. Dit komt tot uiting bij fashion. Vanaf 2017 hebben wij geprobeerd om jaarlijks iets te organiseren en een andere tint eraan te geven. Zodoende hebben wij shows gehad met modellen en ontwerpers, te weten met een aantal van ongeveer 15 Surinaamse ontwerpers. Het is de bedoeling geweest om hun te motiveren en te  stimuleren. Fashion market, het moment dat ontwerpers en modellen niet met hun presentatie maar op een andere wijze bijeenkomen zoals bussiness bespreken, babbeltjes maken, ervaring delen, mensen overtuigen. Zij kunnen zo in hun eigen behoeftes  voorzien. Dit hebben we ook gehad. Een andere subdoel is dat het bevorderend is voor kunst en cultuur , diversiteit van mode in Suriname” aldus Acheber

Het geheel heeft ook vruchten afgeworpen. Fashion unit of bedrijven hebben samengewerkt voor identificatie in de samenleving. Mode ontwerpers, modellen kunnen zo ook zelfstandig een onderneming starten. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: