Geen bloemen uit het buitenland

De Coronabloem. Het Coronavirus is dodelijk, daarentegen is de Coronabloem een ware pracht.

Gezegd wordt dat mensen, patiënt of niet, met bloemen om hun heen minder pijnmedicatie nodig hebben, een lagere bloedruk vertonen en minder moe en angstig zijn. Bloemen en planten prikkelen de zintuigen door hun geur en zicht, bevorderen creativiteit, zorgen voor een beter humeur, verminderen stress, rusteloosheid gevoelens van depressie enzovoorts.

Lokaal gekweekte bloemen

Bloem-schikkende vrouw: “De verkoop van bloemen is vanwege het Cornavirus minder geworden. Dat kan komen doordat er minder mensen op straat zijn. Er worden geen feesten gehouden. Maar er zijn nog genoeg mensen die hun gevoelens met bloemen uiten. Op het moment zijn alleen in Suriname gekweekte bloemen verkrijgbaar. Dat is geen nadeel, want de lokale bloemen zijn steviger, langer houdbaar en naar mijn inzien zien ze er beter en frisser uit.”

De symboliek van bloemen

“Bloemen zijn niet alleen mooi en ruiken lekker; ze kunnen ook veel vertellen. Net als de koto en anisa kan men met elkaar communiceren via de verborgen taal van de bloemen waarmee je iets kan vertellen. Een rode roos bijvoorbeeld staat voor liefde en passie, een geranium voor vriendschap en een gardenia voor een stille liefde? Met een orchidee wordt gezegd, dat je mooi en uniek bent. De dahlia brengt de belofte: ‘altijd de jouwe!’. Bloemen blijken ook goed te zijn voor mentale en fysieke gezondheid. Zeg het daarom met bloemen in deze tijd waarin het Coronavirus heerst.”

HD

error: Kopiëren mag niet!