Subhas Jhauw: DA’91 heeft een plan, wij gaan voor een nieuwe republiek

Subhas Jhauw

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Subhas Jhauw, DNA-kandidaat van DA’91 in Paramaribo, dat zijn partij klaar is en een verkiezingsplan heeft genaamd ‘De Nieuwe Republiek’.

Over Jhauw

Jhauw geeft aan dat hij 2010 Beleidscoördinatie gedaan bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij was ook voorzitter van de Pensioencommissie. “De bedoeling was dat de mensen een waardevast pensioen ontvangen. Maar wat er is gebeurd, is eenieder bekend. De mens staat centraal bij de organisatie DA’91. Wil je dus efficiënter functioneren, dan ga je moeten focussen op de mens. De kwaliteiten en de rechten van de mensen staan centraal. Ik mocht niet verder gaan door gewijzigde beleidsinzichten. Maar ik denk dat wij toch een belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren wat betreft het welzijn van de ambtenaren. In elk geval hadden we een basis gelegd. Ik ben een vechter. Een vechter tegen armoede en onrechtvaardigheid. Ik ga ervoor dat we gelijkheid hebben.”

Waarom DA’91?

Waarom zou de kiezer op u moeten stemmen, vroeg Dagblad Suriname aan Jhauw. “Je begint klein. De mens begint ook klein. Dus ik geloof niet in kleine en grote partijen. Op 25 mei beginnen we bij het nulpunt. Ik heb gekozen om mee te doen, omdat ik betrokken was 10 jaren terug. Maar mijn buurtgenoten en anderen hebben gevraagd om niet aan de kant te staan, maar mee te helpen. Ons financieel economische situatie is bekend. De toekomst lijkt uitzichtloos. Een land met zoveel potentie en we zitten nu helemaal kapot. Het kan niet dat wij nu worden bestempeld als een falende staat met alles dat wij hebben. Wij willen werken voor het land. Bij DA’91 zitten mensen, die gaan voor eerlijk leiderschap. Vaak wordt er gezegd dat in de politiek mensen gaan voor eigen belang. Wij van DA’91 gaan bewijzen dat er eerlijke leiders zijn. Samen met die samenleving hebben wij een list of champions gemaakt. Geen populisme. Maar het zijn keihard werkende mensen.”

Ongekende armoede

Jhauw zegt dat wij in een situatie van ongekende armoede zijn. Recht en wet zijn weggevallen. Wij gaan voor goed bestuur. Maar vooral de bemensing bij de instituten is belangrijk. De mensen die invulling geven moeten en de wetten kunnen toepassen. Alles staat en valt met eerlijke mensen. De samenleving wilt verandering. Wij bespreken geen mensen, maar beleid, stelt Jhauw. “Samen moet wij het doen. Ik ben nooit in aanraking gekomen met de politie. Wij geven een voorbeeld. Wij willen een parlementair stelsel. Wij zeggen niet alleen, maar wij doen ook. Loyaliteit aan het land moet voorop staan. Het parlement moet de regering toetsen. Er mag geen bandeloos zijn in het land. DA’91 heeft een verkiezingsplan klaarstaan, ‘De Nieuwe Republiek’. Wetten zijn goed maar het gaat om de handhaving en de implementatie”, aldus Jhauw.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: