Steven Debipersad: “Sociaal contract is erg asociaal geworden”

Steven Debipersad

Na 2 zittingstermijnen van president Desi Bouterse is het sociaal contract van de NDP naar de samenleving toe verworden tot een asociaal contract. Dit liet de econoom Steven Debipersad blijken in de virtuele discussieavond van Kenniskring op 21 april. “Er is eigenlijk een paradox opgetreden; in plaats van dat mensen er sociaal beter van zijn geworden, zijn zij dusdanig verarmd dat men nu bereid is om uren in de rij te staan voor pakketten, waarin basisgoederen zitten. Dat geeft aan dat we heel veel hebben moeten inboeten aan welvaart in de afgelopen tijd. Het sociaal contract is erg asociaal geworden”, luiden de woorden van Debipersad.

President Bouterse beloofde in mei 2010 een sociaal contract, bestaande uit onder andere een onafhankelijke rechtstaat, integere ministers, een monetair en economisch beleid met breed draagvlak, goede samenwerking met het bedrijfsleven, vrije media, aanpassing kinderbijslag, aanpak van problemen van jongeren, computeronderwijs vanaf de lagere school, ICT-mogelijkheden voor de samenleving, beter pensioen en betere algemene ziektekostenverzekering, welvaart en welzijn voor inheemsen, marrons en ondernemers. Opmerkelijk is dat 10 jaren verder er weinig over is gebleven van dit contract.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: