Officemanager Stichting Ilse Henar-Hewitt: ‘Er is behoefte aan hulp en wij willen ook helpen’

Vanwege de huidige situatie met betrekking tot Covid-19-virus moeten veel bedrijven en dienstverleners hun dienstverlening aanpassen. Zo heeft ook de Stichting Ilse Henar-Hewitt (SIHH) Juridische Bijstand voor Vrouwen besloten om geen spreekuur meer te houden. Tijdens een gesprek geeft de officemanager van SIHH, Jean Pinas-Mando, aan dat ze dit heel jammer vindt. De stichting heeft via diverse bronnen het verzoek gekregen om de hulpverlening op een andere wijze in te vullen, omdat de behoefte aan juridische bijstand en advies toch duidelijk nodig blijkt te zijn. Vandaar het besluit van de stichting om haar dienstverlening telefonisch en digitaal aan te bieden, totdat de situatie genormaliseerd is. Verder vermeldt zij dat de stichting als doel heeft de gemeenschap en in het bijzonder de minderdraagkrachtige vrouwen tegemoet te komen met specifieke juridische hulpverlening. Dit doet zij door middel van het verlenen van rechtshulp, het verstrekken van rechtsinformatie en het ontwikkelen van activiteiten gericht op vrouwenrechten, geweld tegen vrouwen en vrouwenbelangen. 

Het bureau

Het bureau bestaat uit drie secties, waaronder Rechtshulp, Rechtsinformatie en Wetgeving. De officemanager adviseert de cliënten om naar haar te bellen. “Ik noteer alle gegevens waarover het gaat, dan maak ik een afspraak met de jurist en contact de cliënt weer om de nodige info te geven. Daaropvolgend praten de cliënt en jurist persoonlijk en die geeft advies of biedt verdere rechtshulp aan de cliënt. Dit alles op vertrouwensbasis. Er is behoefte aan hulp en wij willen ook helpen, ook al zijn wij nu gesloten”, aldus Pinas-Mando.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: