Moslims beginnen Ramadan dit jaar met gesloten moskee

Moslims staan aan de vooravond van een bijzondere periode. Vrijdag, voor sommigen zaterdag, is de eerste dag dat er dit jaar wordt gevast. Voor het eerst moet dat zonder moskeebezoek, want moskeeën blijven voorlopig dicht. “En dat is nog nooit eerder gebeurd”, zegt de 84-jarige Jacques Abdul, voormalige voorzitter van de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV). Het is gebruikelijk in de heilige maand Ramadan voor gelovigen om samen te ontvasten en ’s avonds gezamenlijk het taraweeh-gebed in de verschillende moskeeën in het land uit te voeren. In verband met de bescherming van ook belijders van het islamgeloof tegen het Covid-19-virus, is aanbevolen om het dit jaar van huis uit te doen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: