John Mahadewsing ziet geen noodzaak om op te stappen bij PLO

“Tot nu toe hebben we alles goed gedaan”

John Mahadewsing ziet geen noodzaak om bij de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) op te stappen als voorzitter. Tegenover Dagblad Suriname geeft hij aan dat hij al 12 jaren leiding geeft aan PLO en zich niet stoort aan de verwijtende uitlatingen van bushouders. Tal van bushouders eisen dat het PLO-bestuur uiterlijk 27 april 2020 opstapt, indien ze geen belangen kunnen behartigen. Het gaat om het afdwingen van de 9 maanden brandstofcompensatie-achterstand, het doorvoeren van de prijscalculatie van bushouders en het zorgdragen voor een vergoeding gedurende de lockdownperiode.

PLO-voorzitter staat achter 3 eisen bushouders

Volgens Mahadewsing zijn het zaken die een aangelegenheid is van de regering. Zelfs staat hij ook achter die 3 eisen. “Maar ik zit niet in de regering. De regering is degene die uiteindelijk besluiten neemt; alles is haalbaar als de regering meewerkt”, benadrukt Mahadewsing. De PLO-voorzitter, die in het verleden het woord staking niet graag in de mond nam, zegt heden ten dage bereid te zijn om de bussen in de garage te houden totdat er een oplossing komt. Voor nu hebben de bushouders ook geen keus dan de bussen in de garage te houden vanwege de lockdown van het busvervoer.

Mahadewsing is de slager die zijn eigen vlees keurt

De druk is echter niet gelegd op de regering, maar op PLO. Mahadewsing benadrukt dat alleen PLO-leden een nieuw bestuur mogen kiezen. Vele bushouders zijn vanwege hun mondigheid uitgesloten van lidmaatschap, waardoor er nu een situatie is ontstaan van de slager die zijn eigen vlees keurt. “Ik ben al 12 jaren voorzitter. Waarom zou er nieuwe wind moet waaien binnen PLO? Tot nu toe hebben we alles goed gedaan wat aan ons gevraagd is.” Mahadewsing noemt daarbij zaken als het wegwerken van achterstanden bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie ten aanzien van beschikkingen en chauffeurskaarten. Hij noemde echter geen zaken als welvaart van de bushouders en ordening van de bussector.

“Betalingsachterstanden zal je altijd hebben”

De grote achterstand in de betaling van de brandstofcompensatie is naar zeggen van de PLO-voorzitter iets dat er altijd zal zijn, want de overheid kampt met financiële problemen. Een groot deel van de bushouders beschouwt PLO als de bron van alle chaos binnen de bussector en wil daardoor het liefst een bestuur, dat niet zoet wordt gehouden met een bedrag van SRD 66.000 om de 3 maanden. “Ik daag ze uit om gratis te werken voor de overheid en gratis te rijden”, aldus Mahadewsing.

KSR

error: Kopiëren mag niet!