Etnel voorstander van inperking salaris politici

Claudette Etnel

Claudette Etnel, verkiezingskandidaat voor DA’91, heeft een uitgesproken mening over het voorbeeld dat politici in deze tijd zouden moeten geven als het gaat om de hoogte van hun vergoeding. Politici en voormalige parlementariërs zouden het goede voorbeeld moeten geven door in te leveren. Etnel kijkt naar Barbados, waarbij politici ten tijde van crisis hun salaris onder bepaalde voorwaarden hebben ingeleverd. “Natuurlijk moeten we samen met Asfa en VSB kijken hoe we uit deze situatie komen.” De ervaren vakbondsvrouw zegt dat het nu tijd is om samen te werken en de neuzen in dezelfde richting te laten wijzen.

De politicus is er geen voorstander van dat de mindere verdieners ook zouden moeten inleveren als de ‘big boys’ dat wel zouden doen. “Dat zou ik niet eisen, omdat door de jaren heen de ministers rijkelijk verdienen, terwijl de gemiddelde Surinamer veel minder verdient.”

Etnel zegt er helemaal geen voorstander van te zijn dat ambtenaren, zoals de onderwijzers die nu thuis moeten blijven, minder moeten verdienen. Dit idee werd onlangs geopperd en daar is Etnel fel tegenstander van. “De lage klasse is al achtergesteld en anderen hebben soms maanden geen salaris gehad. Dan kan het niet zo zijn dat juist die groepen nu moeten inkomen. De mensen die nu thuis zitten vanuit het bedrijfsleven, zouden juist door middel van een fonds moeten worden tegemoet gekomen.” Etnel stelt dat de mensen buiten hun schuld om thuis zitten en dat er maatregelen nodig zijn om deze doelgroep te ondersteunen.  

Etnel zegt dat juist politici het minder zullen voelen, “want die kunnen nog royaal leven, terwijl de werkende klasse weinig verdient”. Voor de kleine ondernemers verwacht de politicus een ondersteuningsfonds van de overheid. Etnel wil daarom dan ook weten wat er met het beschikbare geld van 26 miljoen zal gebeuren om maatregelen te nemen tegen de gevolgen van het Coronavirus. “Daar zijn we benieuwd naar”, aldus Etnel.

RB

error: Kopiëren mag niet!