Delvano op verzoek van advocaat in vrijheid gesteld

Delvano P., die op maandag 13 april in verzekering was gesteld door de politie van Centrum, is op woensdag 22 april naar aanleiding van een verzoek van zijn advocaat in vrijheid gesteld. De rechter-commissaris had eerder deze week de aanhouding rechtmatig getoetst, waardoor de aanhouding met 30 dagen werd verlengd door het Openbaar Ministerie. Advocaat Maureen Nibte diende een verzoek tot invrijheidstelling, gebaseerd op artikel 54A, in bij de rechter-commissaris en dat verzoek van de advocaat is ingewilligd. De verdachte werd woensdag in vrijheid gesteld.

Uit het onderzoek bleek dat de verdachte na een verkeersovertreding als teken van ongenoegen zijn middelvinger had opgestoken voor de dienstdoende politieman. Ook heeft hij de dienstdoende politieman met de dood bedreigd toen die hem aanmaande om uit de wagen te stappen. Dit hebben de politieagenten verklaard. Integendeel verklaarde de verdachte dat hij zich nimmer schuldig heeft gemaakt aan die zaken. Zijn voertuig voldeed niet aan de wettelijk gestelde eisen, namelijk geen of het ontbreken van een kentekenplaat en dat was de aanleiding. Dit geval deed zich voor aan de Zwartenhovenbrugstraat. De politie had de 26-jarige Delvano ter zake weerspannigheid, bedreiging en vernieling van het politie-uniform ingesloten. Uit informatie blijkt dat deze zelfde overtreder in de ochtend ook al amok had gemaakt in het politieressort van Nieuwe Haven in de omgeving van de Noodmarkt. Hij had toen tijdens het rijden geen gordel om en zijn voertuig voldeed niet aan de vereisten. Het voertuig was namelijk niet, zoals is voorgeschreven, voorzien van twee nummerplaten. De bestuurder negeerde het bevel van de politie en reed door. Hij werd aan de Coesewijnestraat staande gehouden. Delvano kon op dat moment geen rijbewijs tonen en verklaarde dat hij zijn rijbewijs thuis was vergeten.

Na enkele uren beging deze zelfde man weer een verkeersovertreding aan de Zwartenhovenbrugstraat. Toen de politie hem aansprak, zou de verdachte vanuit zijn wagen zijn middelvinger hebben opgestoken voor de politie en zijn doorgereden. De politie heeft deze man toen klemgereden bij het stoplicht en werd hij aangemaand om uit te stappen. De verdachte heeft toen de politieman J. met de dood bedreigd. De politieman probeerde hem over te brengen naar de post, echter verzette de verdachte zich hevig en in die schermutseling is het uniform van de politieman gescheurd. De politieman had op een gegeven moment zijn dienstwapen tevoorschijn gehaald en daarmee in de lucht geschoten. Uit het nader onderzoek van de politie bleek dat de verdachte niet in het bezit is van een geldig rijbewijs en dat hij reed in een voertuig, dat niet voldeed aan de vastgestelde eisen. Het onderzoek tegen de politieman J. duurt voort, zegt de regiocommandant van Paramaribo, Migalda Kolf.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!