Conchita Dunker: “ Er is heel weinig aandacht voor personen met beperkingen”

Conchita Dunker

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Conchita Dunker, no 3 op de DNA-kandidatenlijst van de politieke organisatie VVD in Paramaribo, dat er vanuit de politiek veel te weinig aandacht wordt gegeven aan de groep van personen met beperkingen.

Wie is Dunker

“Ik ben een jonge vrouw van 49. Ik ben leerkracht en moeder van vier kinderen. Ik zit in het speciaal onderwijs. Ik zat nog tot aan het eind te luisteren naar de partijprogramma’s en ik heb steeds gemist wat ze doen voor het speciaal onderwijs. Hier en daar worden mensen met een beperking wel genoemd, maar er is heel weinig gedaan voor deze doelgroep. Dus toen de VVD een open sollicitatie had, heb ik ervoor gekozen. Vooral omdat hun programma mij aansprak.”

Huidige partijen doen niets

Met de bekende partijen bereiken we toch niets, stelt Dunker. “Daarom ben ik gegaan naar de VVD. Mensen zouden op mij moeten stemmen, want ik ga voor het sociaal belang. Niet voor mezelf, maar sociale projecten. Laat de onderste laag die groei ook ontvangen. Niet als je zit, en dan ben je niet te bereiken. Je moet bereikbaar zijn en begeleiden en helpen. En er zijn zoveel problemen. We zijn juist achteruitgegaan. Het doet me wat als mensen geen busgeld hebben. En of als kinderen met een lege maag komen.”

Kritiek Amafo

Over de kritiek op haar partijvoorzitter Alice Amafo over vermeende corruptieschandalen zegt Dunker: “Ik ben het helemaal niet eens met de kritiek. Als we steeds kijken naar het verleden, komen we niet vooruit. Ze heeft aangegeven als het zo was, zou ze niet blijven aanzitten als minister. We moeten niet blijven steken in het verleden. Zelfs iemand die nu iets gedaan heeft, zouden we meenemen, want misschien heeft hij de capaciteit om andere goede dingen te doen. We moeten ieders kennis gebruiken. We gaan geen vinger wijzen, maar kijken hoe we groei kunnen halen.”

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: