Carl Breeveld: Ogen wijd openhouden; indicaties dat zaken verkeerd gaan

Carl Breeveld

In gesprek met Dagblad Suriname zegt DOE-voorzitter Carl Breeveld dat de campagne van zijn politieke organisatie aangepast doorgaat. “Wij hebben over het algemeen geen massameetings sinds de partij is ontstaan. We hebben altijd op ‘one on one’ manier getracht mensen te bereiken en de boodschap over te brengen. Maar daarnaast hebben wij ook de algemene media waarvan wij gebruikmaken, zoals Dagblad Suriname, om het volk te bereiken. Ook wordt er persoonlijk contact gelegd middels bellen, sms en whatsapp. We hebben ook een Facebook-pagina, waarmee we de mensen informeren. We gaan nog steeds langs de huizen. Maar het is natuurlijk aangepast met de afstand en wij komen nooit met honderden mensen, zoals anderen. Maar gewoon 2 tot 3 mensen en daarbij wordt informatie overhandigd. Ik heb zelf ook gelopen en we worden vrij goed ontvangen. Daar mogen wij ons gelukkig over prijzen.”

Breeveld zegt dat het belangrijk is dat wij onze ogen wagenwijd openhouden. Eigenlijk al onze zintuigen. “Dit, omdat er indicaties zijn dat zaken niet goed gaan. Mensen zeggen dat verschillende anderen personen op hun adres staan  ingeschreven. Vervolgens hebben wij situaties waarbij mensen Haïtianen tegenkomen, die binnen 3 maanden over SZF-kaarten en andere documenten beschikken. Het moet allemaal onderzocht worden. Wij noemen het, omdat de burgers het ook moeten waarnemen. Elke Surinamer is een waarnemer. We moeten samen ervoor waken en zorgen dat wij eerlijke verkiezingen hebben, vooral gelet op de situatie waarbij de komst van buitenlandse waarnemers onzeker is”, aldus Breeveld.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: