‘A stratiemang kon tron osomang’

“De avondklok heeft namelijk zijn voor- en nadelen. Het heeft mijn broer ondertussen ook veranderd”, zegt een burger. Hij geeft aan dat zijn broer vaak genoeg na het werk niet gelijk naar huis kwam. Hij bleef met zijn vrienden hangen en kwam vaak genoeg laat naar huis. “Ik probeerde hem uit te leggen dat het niet goed is om dit elke avond te herhalen, maar mijn advies ging het ene oor in en het andere uit. Maar hij is de afgelopen weken wel veranderd, a stratiemang kon trong osomang.” Verder benadrukte hij dat zijn broer nu zelf boos wordt als de mensen geen gehoor geven aan de avondklok. “Hij wordt zo woedend als hij hoort dat mensen toch de straat opgaan. Ik ben nog steeds verast, maar blij”, zegt de burger.

Maar niet eenieder is blij met de avondklok. Een andere burger benadrukte dat het stressend is. “Ik ging het liefst in de avond op straat. Dan zie je leven. In de avond is het koel en kon ik lekker chillen. Nu kan dat niet meer en het werkt op mijn zenuwen. In het begin gaf ik geen gehoor en bleef toch tot 1.00 uur over straat, maar dat kon ik ook niet meer doen. Ik werd bedreigd dat ik uit huis gezet ga worden. Dus op den duur ben ik gedwongen mijn gedrag te veranderen. Goed bekeken ben ik blij met de avondklok. Mijn kinderen zien hun vader en kunnen nu ook samen leuke dingen met hem doen”, zegt een andere burger. Zij gaf aan dat haar man ook van de straat hield en daardoor konden de kinderen niet van zijn aanwezigheid genieten. Nu is dat veranderd. “Als het aan mij lag, kan het verlengd worden met enkele maanden, maar dit kan uiteindelijk ook niet. Ik ben een kleinhandelaar en ik verkoop groentesoorten. In de avond was er meer aanloop. Nu de avondklok er is, zie ik wel een verandering in mijn portemonnee”, aldus de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: