Omgaan met angsten in deze periode

Momenteel zitten verschillende mensen met gevoelens van angst en onzekerheid. Veel zekerheden zijn weg komen te vallen, waardoor het leven voor velen op zijn kop staat. Sheila Tjoe A On-Pawiro, docent bij Art of Living, geeft aan dat mensen zich bezighouden met zaken als hoe zij hun huur moeten betalen. In bepaalde gezinnen komt plotseling iemand zonder baan te zitten, wat het leven al behoorlijk verzwaart. “Bangheid en onzekerheid zijn emoties die ontstaan wanneer je aan de toekomst denkt”, licht Tjoe A On-Pawiro toe. “Het leven ligt niet in het verleden en ook niet in de toekomst, maar in het nu, waar de ademhaling is”, verklaart de docent van Art of Living.

Om in deze moeilijke periode stand te kunnen houden, is het belangrijk om je energieniveau hoog te houden. Energie is een heel belangrijke bron en via knowledge sessies, maar ook yogasessies leren mensen hun energie hooghouden. Als je energieniveau laag is, dan sta je sneller open voor negativiteit. Bij een hoger energieniveau sta je open voor positiviteit. “Nu moeten we positief blijven, ook al is het moeilijk.” Anders klampt de ‘mind’ zich vast aan negatieve zaken, waardoor je oplossingen, die voor de hand liggend zijn, over het hoofd ziet. Mensen met energie zijn creatief, waardoor je oplossingen eerder ziet. Een van de vier zaken die mensen leren op de sessies is om goed adem te halen. Een tweede is goed slapen. Dit zorgt voor voldoende energie. Goede voeding is een derde schakel om over voldoende energie te beschikken. Verse voeding en vooral lichte voeding geven een boost aan het energieniveau in het lichaam. Tenslotte is mediteren of bidden de manier voor het hebben van voldoende energie.

Het grote geheim zit hem in de goede ademhaling, vertelt Tjoe A On-Pawiro.

Sommige mensen zien het niet meer zitten door de vele problemen. Het is publiek geheim dat een aantal personen reeds voor een sprong van de Wijdenboschbrug hebben gekozen. Tjoe A On-Pawiro zegt dat mensen voor die oplossing kiezen wanneer men geen oplossing meer ziet. “Zo iemand denkt dat het daarmee eindigt, maar dat is helaas niet waar. Het is belangrijk dat mensen leren dat er manieren zijn om over deze problemen heen te komen.” Tjoe A On-Pawiro merkt op dat het geen makkelijke weg is, maar mensen moeten weten dat ze niet de enige zijn die een bepaald probleem of gevoel hebben. Om angsten en onzekerheid te winnen, zijn er technieken zoals observatie.

Het overwinnen van angst en onzekerheid

Angst en onzekerheid worden overwonnen door deze te observeren, dit vergt een speciale meditatietechniek. Door ‘belongingness’ te voelen, hebben wij het gevoel dat God er is en voor je zorgt. Tjoe A On-Pawiro noemt als derde techniek dat de mens moet ‘weten dat alles verandert’, ook deze moeilijke situatie en dat er voor alles een oplossing is.

Tot slot noemt zij de vierde techniek, de Sudarshan Krya, een ademhalingstechniek die ervoor zorgt dat diepliggende stressen uit je systeem worden afgevoerd, waardoor je je weer energiek voelt en helderder kan denken. “Ingrediënten die nodig zijn om wijze besluiten te kunnen nemen, ook in deze moeilijke periode”, aldus Tjoe A On-Pawiro.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: