Politieke Profielen: Robinson Bergstroom (NPS)

Ik ben geboren op 17 Januari 1952 in Boven-Marowijne (thans Sipaliwini) en ben opgevoed en opgegroeid in het EBGS-dorp Karmel aan de Tapanahony rivier. In 1967 werd ik naar Paramaribo gebracht en geplaatst in een EBGS-jongens internaat. Vanuit het internaat bezocht ik de school. In het eerste jaar een EBGS  ULO school, vervolgens EBGS MULO-B, NATIN-MBO tot het 2de leerjaar en toen moest ik gedwongen wegens militaire dienstplicht, op 15 januari 1976 in de 1ste lichting van de SKM (Surinaamse Krijgs Macht) aantreden. De studie op het NATIN heb ik na mijn militaire dienstplicht niet meer opgepakt. Ik solliciteerde vanuit het kampement en mocht gelijk bij het ABS (Algemeen Bureau voor de Statistiek) in dienst treden als Werknemer/Cursist.

In de jaren 1977/1978 werd ik vaak door mijn familie en kennissen uit Stoelmanseiland meegenomen naar dhr.Walther Zalmijn, die toen NPS Statenlid was voor Boven-Marowijne. Dhr. Zalmijn vond toen dat ABS in Paramaribo niet de plaats was waar ik moest werken en hij maakte contact met minister Olton van Genderen bij D&D. Hij stuurde me toen naar de minister, die de plaatsing in een baan op Stoelmanseiland en Boven-Marowijne mogelijk zou maken. Ik moest toen ook als pleegkind van de familie Zalmijn verblijven aan de Sakasiristraat bij mevr. Marie.

Ik was toen echter niet politiek bewust en nooit actief geweest in politiek, omdat voor mij en mijn familie de kerk en het geloof in God altijd ons leven heeft beheerst en bepaald.

Ik ben pas in 2000 echt politiek actief geworden. Ik draag in mij, van geboorte en opvoeding de volgende belangrijke normen en waarden:

In de tussentijd had ik bij het ABS opleidingen gehad in Elementaire en Middelbare Statistieken. Bevolkingsadministratie 1 bij CBB  en heb ik bij professor Lamur aan de universiteit mijn HBO diploma Demografische Statistieken behaald.

1.LIEFDE

2.RESPEKT

3.DIENSTBAARHEID

4.WAARHEID

Ik word geleid door GOD DE HEILIGE GEEST.

Ik ga nu voor het LEVEN van de MENSEN, te weten :

1.GEZOND en GOED LEVEN

2.VEILIG  en VRIJ LEVEN

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: