Politieke Profielen: Radjindrapersaud Churamon (NPS)

Mijn taak: het Ondernemerschap in Nickerie stimuleren, producten verwerken en exporteren.

De DNA kandidatenlijst van de Nationale Partij Suriname (NPS) is een goede afspiegeling van
personen, die het rijstdistict door en door kennen. Op plek nummer 4 staat Radjindrapersaud Churamon, leerkracht en opgegroeid in de zwampen van Nickerie zoals hij zijn jonge jaren typeert. “Mijn ouders waren vissers en ik was ook visser tot de Mulo-school.” Voordat zijn uiteindelijke roeping tot leerkracht was uitgekristalliseerd gaf deze harde werker zijn krachten aan verschillende sectoren. Hij werkte in de bananen industrie als veldarbeider, controleur, checker en eindigde als ploegvoorman op de productie afdeling waar de oogst werd verwerkt.

Om zijn theoretische kennis uit te breiden studeerde Churamon in de avond en behaalde zijn diploma van het middelbaar onderwijs. Met dit diploma op zak stapt hij in de handel en
bedrijft het klein ondernemerschap onder de centrale markt van Nickerie. Maar daar blijft het niet bij want de bezige bij stapt na een jaar over naar de handel als winkelier voor de visserij.

Tevens was hij touroperator, want hij kent de bezienswaardigheden van Nickerie op zijn
duimpje. Actie voeren en opkomen voor de belangen van anderen zit hem ook in het bloed,
Als voorzitter van de Nickerie Vissers Organisatie i.o. heeft hij verschillende acties geleid en strijdt Churamon nog steeds voor verbeteren van de werkomstandigheden van vissers. Voorts vindt hij ook dat de belangen van de boeren in de polders van het rijstdistrict extra aandacht verdienen, zo ook de ondernemers in de landbouw. Zet productiebedrijfjes op en verwerk de producten die het district oplevert. Zijn bijzondere aandacht heeft het onderwijs in Nickerie, want zonder goede opleiding geen solide toekomst. “Mijn inspiratie om politiek actief te zijn heeft zijn oorsprong in het onderwijs, om dat voor de Nickeriaanse jeugd te willen verbeteren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: