Politie onderschept weer zeeschildpadeieren uit Galibi

39 zakken met in totaal 19.500 eieren


De politie van Albina en Commewijne heeft afgelopen weekend in totaal 39 zakken zeeschildpadeieren in beslag genomen. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat drie verdachten zijn aangehouden van wie één een recidivist is. Deze laatste is bijkans twee jaren terug door de politie bij de controlepost te Stolkertsijver aangehouden met toen ook een grote hoeveelheid zeeschildpadeieren. Het schijnt dat de verdachte geen lering heeft getrokken uit de vorige aanhouding.

In elk zak zit bijkans 500 zeeschildpadeieren, in totaal bijkans 19.500. Deze zeeschildpadeieren zijn allemaal van Galibi afkomstig. In het belang van het onderzoek heeft de politie reeds drie verdachten aangehouden en in verzekering gesteld te weten twee bij de controlepost te Stolkertsijver en een door politie Albina. De politie heeft na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie de in beslag genomen zeeschildpad eieren overgedragen aan de jachtopzieners van Lands Bosbeheer (LBB) ter vernietiging.

De strafmaat en de sociale controle laten zoveel te wensen over dat deze criminaliteit gewoon doorgaat, jaar in jaar uit. De regering is niet bereid of in staat om hieraan iets te doen.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: