NDP-kandidaat Ebu Jones mag politiek niet opereren binnen Wageningen

Doekhie: ‘Indien er een leiding is, moeten ze dit snel corrigeren’

Het geruzie tussen leden van de Nationale Democratische Partij (NDP) in het rijstdistrict Nickerie neemt steeds ergere vormen aan. Het claimen van politiek terrein door DNA-kandidaat Rinesh Mangaldeen alias ‘Barco’ (kandidaat no 5) is afgelopen zondag tijdens een bezoek van Ebu Jones, kandidaat no 2, aan het ressort Wageningen bijna uit de hand gelopen. Jones was met een groep aanhangers op Wageningen om voor zichzelf te mobiliseren. Naar verluidt zou Mangaldeen toen zijn eigen aanhangers hebben aangezet om Jones te beledigen en van de plaats te verdrijven. Hoewel de zaak niet is uitgelopen tot een handgemeen, zou Jones wel fysiek zijn gestoten door één van de mannen. Het geval zou zich bij terugkeer van Cupido hebben afgespeeld bij de Ingi Broki in Wageningen. NDP-parlementariër Rachied Doekhie om een reactie gevraagd, zegt aan Dagblad Suriname dat hij ook over het geval heeft gehoord en om verificatie heeft gevraagd aan Jones. Het geval blijkt volgens hem waar te zijn. “Wageningen, geheel Nickerie is een dorpje, dus alles hoor je hier. Ik heb zelf met Ebu Jones gesproken, want hij is een jongeman die mij goedgezind is. Hier en daar wordt hij met mij gezien in het district. Ik coach hem, leg hem uit en ondersteun hem. Dat is dus in alle waarschijnlijkheid niet in goede aarde gevallen in Wageningen”, zegt de volksvertegenwoordiger.

‘Het moet geen politieke lockdown zijn voor die man’

Doekhie stelt dat het flauwekul is dat een DNA-kandidaat geen campagne in bepaalde ressorten mag voeren, omdat zo een andere partijgenoot politiek terrein verliest. Zover hij weet, is Jones DNA-kandidaat namens de paarse partij voor geheel kiesdistrict 3, Nickerie. “Het moet geen politieke lockdown zijn voor die man. Dit kan niet. Dit gebeurde nooit toen ik de leiding had.” Hij hoopt dat de leiding van de partij hier met spoed optreedt en zaken rechttrekt. Doekhie verwijst naar de recente uitspraken van NDP-coördinator Ramon Abrahams, waarbij de NDP’er stelde dat iemand, doelende op Doekhie, die geen leiding kan accepteren, nooit leiding zal kunnen geven. “Indien er een leiding is, moeten ze dit snel corrigeren. Ebu mag normaal naar Wageningen gaan. Deze keer ga ik met hem daar naartoe”, aldus Doekhie.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: