Lions Club Kwatta creatief tijdens Coronacrisis

“Ik vind het jammer dat de projecten van de tweede fiscal year niet als gepland uitgevoerd kunnen worden”, zegt de president van Lions Club Kwatta, Ganesh Laigsingh, aan de krant. De club had al haar geplande projecten succesvol uit kunnen voeren in haar eerdere fiscaal jaar. Dat was van 1 juli tot en met december 2019. Maar vanwege de Coronacrisis kan dat niet hetzelfde geval zijn in het tweede fiscaal jaar. De president gaf aan dat de er gepland was om in februari 2020  kinderen van verschillende tehuizen van Paramaribo naar Nickerie te brengen voor een bezoekje aan bedrijven. “Het zou een educatieve tocht zijn, maar dat is helaas niet doorgegaan. In mei wordt de jaarlijkse seniorendag georganiseerd, maar dat gaat waarschijnlijk ook niet lukken.” Verder kon er niet vergaderd worden, omdat de leden niet fysiek aanwezig konden zijn. Maar dat is intussen aangepakt. “De technologie heeft heel veel dingen vergemakkelijkt, waarbij er via een app samen vergaderd kan worden”, zegt de president. Het fiscaal jaar eindigt eind juni, waardoor de verkiezingen ook gehouden moeten worden binnen het bestuur.  Laigsingh vermeldt dat er wel een oplossing hiervoor is. “Er is namelijk een programma gekocht, waarbij er digitaal gestemd kan worden.  Dit geeft aan dat er waarschijnlijk al in de eerste week van mei gestart zal worden met de bestuursverkiezingen.”

Glimlach op de gezichten

Het fiscaal jaar is nog niet aan het eind. Als er terug wordt gekeken daarnaar, geeft Laigsingh aan dat hij tevreden is.  Hij benadrukte dat het tot zover een heel leuk en leerrijke ervaring was voor hem. “Het is een heel leuk gevoel om een glimlach op de mensen hun gezichten achter de laten. Het doet het hart goed om mensen te ondersteunen die het hard nodig hebben. Vooral in deze periode. De crisis van het virus voelt een ieder. Het is ook heel belangrijk waarmee de club zich bezighoudt. Ik vind het alleen jammer dat de projecten die gepland waren niet uit gevoerd kunnen worden. Maar tot zo ver zijn er wel donaties gedaan”, zegt de president. Laigsing vertelt dat de donaties die tot zo ver gedaan zijn toch succesvol verlopen zijn. Donaties waaronder het doneren van twee rolstoelen, schoolboeken en nog veel meer, dus het sociaal gedeelte is toch aardig gelukt. Voor het hygiënisch gedeelte wordt er ook aan gewerkt. De club heeft tot zover contacten in het buitenland behouden om zo ook middelen te krijgen. Ook in deze periode qua gezondheidzorg. Middelen waaronder mondkapjes en ander hygiënische middelen. Maar zaken moeten nog gefinaliseerd worden en goed in orde gemaakt worden om tot een realiteit te maken.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: