Hoe wordt je kandidaat bij 2 verschillende partijen, vraag ze maar!

Paul Somohardjo: Terecht worden ze geschrapt

Bij de openbare zitting van het Hoofdstembureau van Paramaribo omtrent de kiezerslijsten bleken er wat fouten te zijn op de lijsten van verschillende partijen. Opmerkelijker was dat sommige personen bij verschillende politieke partijen en op verschillende niveaus waren gekandideerd. Er zijn kandidaten op DNA-, rr- en dr-niveau afgevoerd van de verschillende lijsten. Er zijn verschillende redenen aangegeven voor het schrappen. Bij de SDU zijn 10 en de VVD 6 van de lijst geschrapt in Paramaribo. Bij Palu zijn er 4 van de lijst gehaald. Bij de NPS, DA’91, A20, PL, PRO en SPA elk 2. Bij de lijsten van de VHP, BEP, Abop en Strei! is er elk 1 kandidaat van de lijst afgevoerd. De personen die zich tweemaal gekandideerd hadden, zijn ook geschrapt. Zo bleek Aloeboetu voor te komen op de rr-lijst van NPS en SDU. Wanaabo Joele liet zich kandideren op de rr-lijst bij BEP en de PL. Sidoel Jiano was kandidaat PL Rainvile en PRO. Hamand Brayen rr-kandidaat bij Palu en PRO. Alison Rodney was rr-kandidaat bij Palu en A20. Zandgrond Shamique rr-kandidaat bij de SPA en Palu. De partijen kunnen tussen 18 en 20 april in beroep gaan bij de president.

Reactie Somohardjo

Om een reactie gevraagd, zegt Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo dat het jammer is dat mensen zich zo opstellen. Je kan niet gaan bij een partij en dan bij een andere. Hoe kan het dat je bewilligingsverklaring tekent bij eentje en dan weer bij een andere. “Daarop heb ik heb geen controle. Je kan niets eraan doen”, stelt Somohardjo. “Als iemand naar mij komt, ga ik ervan uit dat hij zich correct zal opstellen, en het vertrouwen niet gaat schaden. Je gaat dit niet doen. Terecht worden deze mensen geschrapt”, zegt Somohardjo.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: