Alcoholconsumptie en het Coronavirus

Het valt volgens supermarkthouders op dat de verkoop van sterke drank gedurende de late middag sterk is gestegen. Ook verpakt ijs wordt gedurende dit tijdstip meer verkocht, wat aangeeft dat er thuis wordt gedronken. Uit verzamelde informatie en observatie blijkt dat de verkoop van alcoholhoudende dranken onder de Coronavirusomstandigheden is gestegen. Dit wordt toegeschreven aan de ontsmettende werking van alcohol. Gedurende de eerste dagen van de plaag ontstond er een stormloop op het merk Mariënburg Rum 90% (“palm”) van Suriname Alcoholic Beverages N.V.

Koop met verstand producten uit eigen land

Bij sommige verkooppunten ging een grote fles van deze sterke drank zelfs voor SRD 200 over de toonbank en was binnen een handomdraai uitverkocht. De fabrikant zorgde ervoor dat de voorraad van winkels en supermarkten snel werd aangevuld. Om speculatie en prijsopdrijving tegen te gaan, werden handelaren een adviesprijs van SRD 100 voorgesteld. Deze maatregel, gekoppeld aan een vlotte levering van de koopwaar, zorgde ervoor dat de prijs werd teruggebracht tot de voorgestelde adviesprijs. De winkeliers houden zich aan de adviesprijs. Ook de andere alcoholhoudende producten van Surinaams fabricaat waaronder Borgoe, Black Cat en Daroe bleven stabiel. Dit kan niet gezegd kan worden van soortgelijke geïmporteerde producten, die dagelijks met een paar SRD duurder worden.

Palm en huidirritatie

SAB heeft er begrip voor dat door de schaarste aan ontsmettingsmiddelen palm als substitutie wordt gebruikt. De consument wordt erop gewezen dat palm voor consumptieve doeleinden dient. Onverdund gebruiken kan voor huidirritatie zorgen. Daarom wordt aangeraden het product met water te verdunnen. “Zet op elke 100ml Mariënburg Rum 90%, 30 ml water bij (ongeveer een derde). Dit zal het alcoholpercentage verzwakken tot ongeveer 70% wat voldoende is voor het doden van bacteriën en ook vriendelijker zal zijn voor de huid.”

Donatie hand sanitizer

Om een bijdrage te leveren aan het gevecht tegen de verspreiding van dit virus, heeft SAB een eerste partij van 1.000 flessen (350ml) hand sanitizer aan het ministerie van Volksgezondheid gedoneerd. Het ministerie zal deze flessen vervolgens distribueren onder verzorgingstehuizen, kindertehuizen, weeshuizen en andere locaties.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: