Politieke Profielen: Echo Anja Roos (DA’ 91)

Echo Anja Roos geboren te Paramaribo op 18 Augustus 1985, is opgegroeid in  het district Para, op Paranam.

Zij is afgestudeerd van  de “Universidad Central  Marta Abreu de Las Villas”, in Cuba met als studierichting Informatie Wetenschappen. Daarnaast heeft zij ook in Cuba Psychologie, en Pedagogie in de Spaanse taal en Cultuur gestudeerd. Voorts wist zij succesvol de Diplomaten opleiding aan de Instituto Rio Branco, in  Brazilië af te ronden. 

Zij slaat nu haar vleugels uit op politieke vlak, niet alleen omdat zij van mening is een goede bagage daarvoor te hebben, maar des te meer een bijdrage te leveren aan de opbouw van ons geliefd land Suriname. 

“Wij weten allemaal dat er oplossingsmodellen nodig zijn voor de economische situatie van ons land. De verandering zal komen als wij met zijn allen oprecht samen daaraan zullen werken.” 

Volgens haar heeft Suriname mensen nodig die willen opkomen voor de belangen van het volk in plaats van steeds op eigen belang te focussen.

“Ik heb daarom bewust gekozen voor DA 91, omdat ik mij terug kan vinden in de doelstellingen van deze partij. 

Als lijsttrekker in Para wil ik werken aan gelijke kansen voor kinderen in het onderwijs. We staan er niet bij stil, maar er zitten nog veel kinderen thuis die niet kunnen genieten van onderwijs in Suriname. Ik wil  geen kinderen meer zien die bij de winkels en warung’s staan te bedelen op Paranam, in plaats van in de schoolbanken te zitten. Elk kind heeft recht op ONDERWIJS. 

Ten tweede plaats ik de zorg van onze senioren burgers onder het vergrootglas. Deze bijzondere doelgroep die hard gewerkt heeft aan de opbouw van ons geliefd land Suriname, verdient beter. Ik pleit daarom voor de opzet van een centrum waar zij kosteloos kunnen verblijven en een liefdevolle zorg kunnen krijgen. (Kortom; het WELZIJN van onze SENIOREN BURGERS).

“Ook het fenomeen ‘werkloosheid onder goed geschoolde capabele jongeren is een minpunt en moet volledig tot het verleden gaan behoren,” besluit Roos.

Zij zal er voor zorgen dat er adequaat werkgelegenheid is/wordt gecreëerd voor zij die nog steeds thuis zitten zonder een baan, maar wel in het bezit zijn van een geldig diploma. Ook nieuwe kansen z.a trainingen en cursussen voor hen die niet in staat zijn geweest hun studie af te ronden wegens omstandigheden, staat hoog op de lijst van de lijsttrekker.

Zij benadrukt verder dat Onderwijs en Ontwikkeling zorgen voor een stabiele economie in een land en is zij zich ervan bewust dat het niet wederom mis mag gaan op dit gebied. Roos roept de hele samenleving op, vooral de jongeren om daarom een bewuste keus te maken en te stemmen op DA’ 91

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: