Vliegtuig met circa 240 repatrianten in Suriname gearriveerd

Kolonel Jerry Slijngard van het NCCR deelde maandag op de Covid-19 persconferentie mee dat het vliegtuig uit Nederland met 243 passagiers, gearriveerd was. Er stond een team gereed op Zanderij om hen goed op te vangen. Voor de quarantaine zijn er vier locaties beschikbaar, te weten Royal Torarica, Eco Torarica, Hotel de Luifel en Hotel Babylon. Hij gaf ook aan dat niets aan het toeval was overgelaten om iedereen zich zo goed mogelijk thuis te laten voelen. 

Er zitten ook nog ongeveer 43 mensen in het Zorghotel, maat dat betreft illegale overstekers. Die werden gescreend, in quarantaine geplaatst, en krijgen daarna eventueel ook nog celstraf. Slijngard riep de samenleving op om bij een vermoeden van de aanwezigheid van illegalen, dit door te geven op nummer 144, zodat na verificatie die personen in quarantaine kunnen. 

error: Kopiëren mag niet!