Samenscholingsverbod nog steeds van kracht

Kolonel Veira vertelde op de covid-19 persconferentie van gisteren 20 april dat er gistermorgen een bilaterale meeting met Guyana heeft plaatsgehad. Die werd gehouden als vervolg op de gesprekken van 10 april over de zorgen met betrekking tot de grensgebieden. De veiligheid van de grenzen, immigratie, de sociale bescherming van mensen aan de grenzen en andere belangrijke zaken werden besproken. Er staan ook meer bilaterale gesprekken met Brazilië en Frans Guyana op schema. 

In Suriname kunnen we volgens de overste wel spreken van een stabiele situatie inzake het covid-19 virus, maar er zijn nog steeds illegale overstekingen en verplaatsingen, en daarover worden onder afspraken gemaakt voor bijvoorbeeld Oreala en Apoera. Alles op de rivier gebeurt in goede samenwerking met de grenslanden, er is optimale informatie uitwisseling, er wordt wederzijds assistentie verleend op de rivier, en ook voor wat betreft het transport van cargo. Er zijn ook gesprekken gaande over assistentie in de repatriatie van beide landen.

Op de kwestie Rodney Cairo ging Veira summier in, door te stellen dat het in deze om de staatsveiligheid gaat, en dat daar nog info die wel gedeeld kan worden over komt van het DNV 

Het samenscholingsverbod is nog steeds van kracht, zegt Veira. “Mensen willen gewoon in groepen gaan voetballen en dergelijke, en dat mag niet, omdat het virus er best nog kan zijn. Ga er niet van uit dat we allemaal niet besmet zijn. Mensen houden zich niet aan de afgesproken afstand bij markten ook en dergelijke, en dat blijft een zorgpunt. Zolang de veiligheidsmaatregelen niet eigen gemaakt worden, zijn wij niet klaar om terug te gaan naar normalisatie.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: