Politieke Profielen: Selvin Bisschop (NPS)

Wat is jouw naam en wanneer bent u geboren?

Mijn naam is Selvin Bisschop geboren op 20 november 1984, als vijfde zoon  uit het gezin van 10 kinderen.

In welke buurt ben je opgegroeid en hoe was het opgroeien?

Ik ben opgegroeid in de buurt Sophiaslust, een buurt die vaak is omschreven is als een probleembuurt. Echter heb ik  door de jaren duidelijk een verandering gezien welke hoofdzakelijk te danken is aan de bewoners zelf, die aan hun eigen vooruitgang hebben gewerkt. Het opgroeien in een volksbuurt  kan tof zijn, armoedige situaties kunnen je echt ontmoedigen en snel  de verkeerde weg laten kiezen, maar met nog vaak de toffe moeders en vaders en motivatie van buurtbewoners zelf  hebben velen het beste ervan gemaakt.

Welke opleiding heb je gedaan en waarom?

Ik heb een bachelor’s in de economie, met als afstudeeronderwerp ontwikkelingsplanning, en ben momenteel bezig met de afronding van de master opleiding Master in Research Methods, met als specialisatie economisch modelleren. En waarom de opleiding? Economische beslissingen hebben direct effect op het leven van mensen, het bepaalt gewoon of je mensen armer maakt of vooruit laat gaan. En gezien het effect dat het op mij heeft gehad heb ik gekozen mij hierin te verdiepen .

Wat  doe je in het dagelijks leven?

Ik werk op het Statistiek Bureau op de afdeling Wetenschappelijk Onderzoek en Planning.

Waarom de politiek

Ik ben in principe ingeluisd door grootmoeder, ma Aisa┼  en moeder, beide  vooraanstaande propagandisten van de NPS geweest, ben zelf al vanaf 2004 actief als propagandist, daarna Jongerencommissie voorzitter Wanica,  en nu de voorzitter van de onderafdeling TAMARA van Sophiaslust

Waarom de  NPS? 

Kijk je naar de geschiedenis van de partij dan zie je hoe vele volksjongens in staat zijn geweest mensen te mobiliseren om op te komen voor eigen ontwikkeling en landsontwikkeling,  volksjongens die zich geschoold of door ondernemenschap zich hebben opgewerkt tot grootheden in de maatschappij, is nog altijd een prikkel. We hebben de verantwooordelijkheid als nieuwe generatie hetzelfde te doen en zelfs beter.

Waarom kiezen voor  Bisschop als DNA LID?

Er is  veel dat gedaan moet worden in Suriname, maar zonder het  fundament van een goede financiële huishouding wankelt alles. Kiezen voor Bisschop is kiezen voor  een lid van het team dat weet dat ontwikkeling een kwestie is van prioriteit stellen. We zijn getuige dat verkeerde prioriteiten stellen met zich meebrengt dat het heel snel bergafwaarts kan gaan met ons land en dat je mensen vooral in volksbuurten belemmert in hun streven om hoger op te komen.Als econoom kan ik niet anders te gaan voor een fiancieel beleid, dat gezinnen  en bedrijven  in staat stelt  zich  in alle  rust  te kunnen ontwikkelen  en zich  te kunnen richten op de toekomst.

Daarnaast wil ik  me ook sterk gaan maken voor het onderwijs, welke tot op heden nog weinig innovatief is. Ik doe  bijvoorbeeld nu een master opleiding, welke een initiatief is groep van een groep werknemers, in samenspraak met de werkgever en  een opleidinginstituut. De  behoefte was er  om beter te kunnen functioneren, maar er was geen opleiding die daarin voorzag. Dit soort innovaties bevorderen kennisvermeerdering en productieverhoging en moet zeker op elk niveau gestimuleerd worden. En niet slechts de stimulans, maar ook de waardering in betaling moet verbeteren, zodat de jonge generatie geprikkeld wordt om te studeren.

 Tot slot wat is uw motto?

De omstandigheden waarin we zijn opgegroeid of verkeren bepalen niet wie we zijn, ze vormen ons tot wie we geboren  worden om te zijn “CHAMPIONS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: