Bushouders eisen dat PLO-bestuur opstapt indien ze binnen 1 week geen belangen kunnen behartigen

Inkomstenderving al 4 weken gaande door lockdown

Het is al 4 weken dat de particuliere bushouders geen inkomsten hebben. Vanwege Covid-19 heeft de regering sedert 23 maart 2020 een lockdown opgelegd aan de bushouders zonder ook maar een woord te reppen hoe ze deze zeer moeilijke periode financieel moeten overbruggen. In andere landen worden de particulieren vergoed door hun overheid, in Suriname maakt men zich daar niet druk om.

Ook de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) neemt iedere keer genoegen met de lakse houding van de overheid. De bushouders zijn maandag massaal naar het PLO-kantoor getogen en hebben daar hun tanden laten zien aan de PLO-voorzitter John Mahadewsing. De bushouders eisen dat het PLO-bestuur opstapt indien ze binnen 1 week, uiterlijk 27 april 2020, geen belangen kunnen behartigen. Het gaat om het afdwingen van de 9 maanden brandstofcompensatie-achterstand, het doorvoeren van de prijscalculatie van de bushouders en het zorgdragen voor een vergoeding gedurende de lockdownperiode.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: