Preventie is belangrijk bij het tegengaan van ziekte

Tijdens een rondgang op het terrein van het bejaardentehuis op het complex van het bedevaartsoord aan de Henry Fernandesweg sprong de onhygiënische situatie die er heerst in het oog. Bedlegerige bejaarden in het tehuis zijn veelal niet voldoende bij om het gevaar, dat het Coronavirus met zich meebrengt, te bevatten. Er moet over hun gewaakt worden. Zij zijn overgelaten aan de zorg van anderen.

Onderhouden en schoonhouden van een bejaardenoord moeten huisregel zijn. Het is niet voor niets, dat bij de bestrijding van infectieziekten zoals het Coronavirus wordt gehamerd op hygiëne.

De puinhoop rond de verblijfplaats is er om ziek van te worden. Het draagt niet bij aan de gezondheid van de al zieke oudjes. Het schoon en hygiënisch zijn om infecties te voorkomen wordt onvoldoende nageleefd. Dan hebben wij het niet alleen over persoonlijke hygiëne. Het houdt ook een schone leefomgeving in, dus geen ziektehaarden vormen. Men moet er alles aan doen om gezond en in goede conditie te zijn, om als het Coronavirus mocht toeslaan, het te kunnen trotseren.

HD

error: Kopiëren mag niet!