Ook de schietsport ligt vanwege corona stil

Vanwege het coronavirus heeft het bestuur van Schietbaan Surinaamse Schutters Federatie besloten om alle oefeningen af te lasten. Dennis Chin A Foeng van de schietvereniging zei in een gesprek met Dagblad Suriname dat de schietbaan, sinds de gestelde maatregelen door de overheid rondom het coronavirus, gesloten is. Deze vereniging is gevestigd aan de Schietbaanweg. Dennis vertelde dat er toch nog schietoefeningen thuis gedaan kan worden. “De schutters die thuis daarvoor de ruimte hebben kunnen gewoon 10 meter luchtpistool schieten”. De schietsport kan je zowel indoor als outdoor beoefenen. Volgens Dennis zou het toch zo kunnen dat er gesport wordt, gezien er bij de schietbaan niet veel mensen erbij hoeven te zijn. Het bestuur van de schietvereniging sluit de deuren tot eind april en daarna zal er bekend gemaakt worden hoe verder te gaan met deze vorm van sportbeoefening. Dennis maakte wel duidelijk dat alle topschutters wel thuis oefenen zodat ze op peil blijven. De nationale kampioenschappen worden in november gehouden en deze kunnen misschien nog plaatsvinden als alles tegen die tijd weer genormaliseerd is.  

error: Kopiëren mag niet!