Manglie keurt onheuse behandeling NDP richting Doekhie af

‘Ze gebruiken je als toiletpapier’

Rijstmagnaat Imro Manglie vindt het afkeurenswaardig dat de leiding van de Nationale Democratische Partij (NDP) op zo een onheuse manier omgaat met topper Rachied Doekhie. De NDP-parlementariër, die jarenlang zijn krachten binnen de partij en aan het volk van Nickerie heeft gegeven, komt niet voor op de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen. Er zijn al geruime tijd spanningen merkbaar tussen Doekhie en de coördinator van de NDP in het district, Ramon Abrahams. De NDP-coördinator benadrukte op een spoed instructievergadering op 7 maart tegenover partijleden dat hij politiek niet meer werkt met Doekhie en dat Doekhie niet meer op de kandidatenlijst in Nickerie zal prijken. “Zonder Doekhie krijgt de NDP geen enkele zetel hier. Doekhie is ook geen koekje, maar de manier hoe ik zie dat ze die man hebben behandeld. Meneer Doekhie heeft de NDP helpen oprichten. Wat hij allemaal heeft gedaan en meegemaakt, is geschiedenis. Zijn handen zelf zet hij in het vuur voor de partij en de mensen. Terwijl de mensen die niks waren, vandaag de dag miljonairs zijn geworden”, zegt Manglie aan Dagblad Suriname. De ondernemer vindt de recente uitspraken van Abrahams bovendien zeer ongepast. Vooral de manier waarop hij op zijn borst sloeg en aangaf ‘zijn poten’ niet meer in het partijcentrum te zullen zetten dat aan Doekhie toebehoort. “Je gaat nu een ander partijcentrum bouwen, omdat je vandaag groot bent geworden dankzij Doekhie. Nee, het is verschrikkelijk. Het is out of order”, aldus Manglie.

Waidoe biedt excuses aan omdat hij geen aanhang meer heeft

De ondernemer herinnert nog de uitspraken van voormalige NDP-topper Charles Pahlad in 2015. Pahlad, die vanaf toen besloten heeft de VHP en het Nieuw Front te ondersteunen, zei in Nickerie dat Hindoestaanse NDP’ers als toiletpapier worden gebruikt. Manglie ziet hetzelfde nu ook gebeuren met Doekhie. Uiteindelijk werd ook Pahlad na zijn jarenlange steun aan de paarse partij aan een kant gezet. “Ze gebruiken je als toiletpapier. Kijk wat ze vandaag de dag met Doekhie doen. Ze zetten een Waidoe en Hanisha Jairam om die man te vervangen”, aldus Manglie. Wat de excuses betreft van overloper Waidoe aan de 3038 kiezers, die hun stem op de ex-PL’er hebben uitgebracht, is Manglie helemaal niet onder de indruk. “Dit doet hij, omdat hij geen aanhang meer heeft. Ik weet dus niet hoe de partij deze man daar heeft gezet”, aldus de ondernemer.

‘Hoe meer je steelt hier, hoe groter, beter en populairder je wordt’

Er is ook kritiek op kandidaten die wel op de lijst voorkomen. Er zijn vermoedens van ernstige strafbare feiten. Eén van deze is lijstduwer Rinesh Mangaldeen alias Barco, die recent door de politie is verhoord in verband met het vermeende misbruik van drie dames. Volgens Manglie is Mangaldeen al 5 jaren samen met Guido van der Kooye, hoofdvertegenwoordiger van LVV in Nickerie, bezig met de pompen van Wageningen. “Boeren hebben geen water door deze mensen. Dan ga je die man kandideren voor assembleelid? Het is een schande. Weet je hoeveel geld deze mensen hebben verbrast op Wageningen? Ik heb minister Parmessar al gevraagd om die file te lichten om na te gaan hoeveel gelden deze mannen hebben genomen om deze pompen te repareren. Je schrikt, want ze doen het niet. Zo zijn er tientallen en honderden dingen waar er misbruik hier is gemaakt. De betalingen hier in Nickerie door mw. Jairam, als je die dingen gaat onderzoeken ga je verschrikkelijke dingen meemaken hier. Het lijkt nu meer op: hoe meer je steelt hier, hoe groter, beter en populairder je wordt”, aldus Manglie.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: