Maisha Neus: “Ik geloof wel dat wij goed zijn voor een zetel”

Maisha Neus

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Strei!-voorzitter Maisha Neus dat haar kandidatuur op nummer 17 bedoeld is als “lead by example”. “Het is de bedoeling dat wij voor het maximale gaan. Ik weet als ik niet op voorkeurstemmen gekozen word, dat ik het niet haal”, zegt Neus op de vraag of de partij ervan bewust is dat er meer dan 6000 stemmen nodig zijn. Op de vraag of Strei! stemadvies zal geven, geeft Neus aan dat de kiezers vrij zijn om te stemmen op wie zij willen. De kiezer mag stemmen op wie hun aanspreekt. “Ik geloof wel dat wij goed zijn voor een zetel. Het is een risico natuurlijk. Maar wat het wordt, gaat de tijd voor ons openbaren”, stelt Neus. “Ik ben mij ervan bewust, maar we zullen zien wat het volk beslist op 25 mei. Wij zijn altijd open en duidelijk geweest.”

Gulshan Alibux, ondervoorzitter, voegt eraan toe: “Een echte leider creëert leiders en staat daarom ook achteraan. Het is nog nooit gebeurd dat voorzitters van partijen als lijstduwer geplaatst worden. Het is meestal zo dat ze nummer 1 zijn. We zijn ons ervan bewust dat we daarmee een risico nemen dat Maisha Neus misschien niet binnenkomt als ze geen voorkeursstemmen krijgt. Maar indien het geloof in haar voldoende aanwezig is in de samenleving is dit ook meteen een strategische zet om meerdere kandidaten binnen te krijgen, zodat we sterker  vertegenwoordigd zijn in het parlement en op die manier van grotere betekenis kunnen zijn voor Suriname”, aldus Alibux.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: