“In een crisis komt het beste in mensen naar boven”

De coronacrisis in de wereld en in Suriname is ellendig en we zijn het liever kwijt dan rijk. Het heeft inmiddels heel veel slachtoffers gemaakt over de hele wereld. Maar juist in deze onzekere tijden gebeuren er ook heel veel mooie dingen en zien we soms het allermooiste in de mens naar boven komen. Terwijl supermarkten nog niet zijn hersteld van de storminkopen, ontstaan er op sociale media langzamerhand vrijwilligers, die anderen graag willen helpen die vanwege hun financiële tekortkomingen niet in staat zijn geweest om producten en levensmiddelen in deze crisisperiode in te kopen. “Ik weet dat niet een ieder financieel sterk genoeg is om spullen te kopen om elke dag goed te kunnen eten. Maar als u honger hebt, schaamt u zich niet en gaat u vooral niet met een lege maag slapen. Stuur mij een privé bericht en ik zal zeker een deel van wat ik heb met u delen”, schrijft een dame, die haar naam liever geheim wenst te houden aan de krant. Voor het gemak roepen wij haar in dit artikel Cindy. Zij vertelt aan de krant dat zij van kleins af altijd heeft geleerd om te delen en dat nog steeds voortzet. Natuurlijk benadrukt zij dat deze oproep vooral bedoeld is voor mensen, die vanwege de economische situatie in het land en de coronacrisis nu thuis zitten zonder inkomsten. Op andere vlakken zien wij ook dat er nu meer respect is voor personen die beroepen uitoefenen van arts, verpleegkundige, politieambtenaar, militair en de bijna vergeten groep van winkeliers. Wanneer een ambulance of politiewagen nu met loeiende sirene langsrijdt, begrijpt eenieder dat a-socialiteit tot het verleden moet gaan behoren en de weg vrijgemaakt moet worden voor deze personen. Immers zetten zij hun eigen levens dagelijks op het spel om patiënten met zware ziektes te genezen. “In een crisis komt het beste in mensen naar boven”, merkt een seniorenburger op.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: