Dew Sharman: Deze regering zorgt voor meer ellende dan het Coronavirus

Verkiezingen moeten voortgang vinden op 25 mei

Dew Sharman

In gesprek met Dagblad Suriname zegt VHP-parlementariër Dew Sharman dat alle voorbereidingen, die vanuit de overheid getroffen worden, bevestigen dat de verkiezingen normaal voortgang zullen hebben. De algemene vrije en geheime verkiezingen staan vooralsnog gepland voor maandag 25 mei 2020. Alle wettelijke procedures zijn tot nu toe gevolgd. De wettelijke terinzagelegging van de kiezerslijsten is achter de rug. De verschillende kandidatenlijsten, zowel op DNA- en regionaal niveau zijn al ingediend door de politieke partijen. Gisteren is bij het hoofdstembureau in Paramaribo een openbare zitting geweest, waarbij de geldigheid van de kandidatenlijst is nagegaan. Echter, gelet op de maatregelen die de overheid heeft getroffen in verband met het Coronavirus, zijn er bij sommige personen twijfels over de voortgang van de verkiezingen. Officieel is er vanuit de overheid geen melding gedaan van een eventuele verschuiving. Maar de geruchten en de discussies rondom de verkiezingen doen al geruime tijd de ronde in de samenleving.

Volgens Sharman kijkt de samenleving uit naar de verkiezingen. “Met of zonder Coronavirus, de samenleving staat te popelen om naar de stembus te gaan. Zij wil zo snel als mogelijk af van deze regering, die gevaarlijker is en voor veel meer ellende zorgt dan het Coronavirus zelf.” Sharman, die van huis uit arts is en op nummer 5 staat van de DNA-kandidatenlijst van de VHP in Paramaribo, zegt dat op dit moment de Coronavirus-uitbraak goed onder controle is. Op dit moment zijn er maar enkele actieve gevallen. Met de juiste instructies en nadere voorlichting inzake social distancing kan crowding worden voorkomen en daarmee ook in grote mate het risico van eventuele besmetting. Volgens Sharman heeft de samenleving inmiddels de attitude van social distancing redelijk eigen gemaakt. Volgens hem moeten de verkiezingen voortgang vinden op 25 mei. De samenleving heeft dan de kans om zich op een democratische manier te verlossen van de huidige regering, die voor alleen maar ellende heeft gezorgd, aldus Sharman.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: