Cuba stuurt in de strijd tegen corona ‘leger van witte jassen’ de wereld in

Op de luchthavens van de Italiaanse steden Milaan en Turijn werden ze op dankbaar applaus onthaald. Ook China, Mexico, Andorra en Barbados hebben recent brigades van Cubaanse dokters ingeschakeld om coronazieken te helpen. Zelfs oorspronkelijke volkeren in Canada vragen hun regering om medische hulp van Cuba.

Terwijl landen over heel de wereld concurreren om beademingstoestellen, mondmaskers en bestanddelen voor vaccins, grijpt Cuba het initiatief met medische solidariteit.

De vraag naar Cubaanse artsen benadrukt nog maar eens hoe zorgsystemen, ook in Europa, overrompeld bleken door het coronavirus. Tegelijk waarschuwen de Verenigde Staten gastlanden voor misbruik en roepen ze op de samenwerking met Cuba stop te zetten.

Over de details van de overeenkomsten met gastlanden zwijgt Cuba. Maar het leasen van dokters brengt jaarlijks naar schatting $6 mrd tot $8 mrd op.

Cuba heeft per bevolkingshoofd meer dokters dan welk land ter wereld.

error: Kopiëren mag niet!