Ahilia Welles van VHP naar NDP

Ahilia Welles, die op 5 april schriftelijk haar lidmaatschap bij de VHP heeft opgezegd, heeft uiteindelijk voor de NDP gekozen. Via een persconferentie maakte Welles dit op 17 april bekend. Zij is blij dat de NDP ondanks haar felle kritiek en acties openstaat voor haar. Die lieftalligheid van de NDP is voor haar de reden om deze partij te omarmen. Welles, die slechts 23 stemmen kreeg in 2015 op de lijst van de AC, liet merken dat er binnen de VHP mensen zijn die geen ethiek hebben en dat de VHP-leiding er niets aan doet. De VHP is nu voor Welles een onethische partij die alvorens Suriname te redden eerst zichzelf moet redden.

Enkele markante uitspraken van Welles als VHP’er

  1. Welles in augustus 2019: “Armoede wordt gecreëerd door corruptelingen om anderen tot slaaf te kunnen maken. En als je eenmaal een slaaf bent, then you have no way out. Daarom is mijn boodschap: wees geen slaaf van geen enkele regering. Je moet altijd streven naar financiële zelfstandigheid”.
  2. Welles over uitgifte van grondpapieren op Tamanredjo door de NDP: “Meneer Ramsahai praat over de komende generaties, maar wat heeft de NDP overgelaten voor de komende generaties? Met het wanbeleid, waarmee we alleen devaluatie, inflatie en armoede hebben gekregen, valt er niets om achter te laten voor de komende generaties”.
  3. Welles tijdens de stille loop op het oude Vlaggenplein op 4 mei 2018: “Regering, waarom breekt u Suriname? We kunnen niet zo omgaan met ramptoestanden!”.
  4. Welles over opmerkingen van de parlementariër Roché Hopkinson (NDP) over het VHP-crisisbeheersingsplan: “Als je de VHP-leider als je rivaal ziet, zal je natuurlijk negatief reageren. De leden van het parlement zijn gekozen door het volk. En het is jammer dat de coalitie zich opstelt als de vijand van de oppositie. Wat men vergeet, is dat alle parlementariërs bedoeld zijn om zich in te zetten voor het volk, maar het is overduidelijk dat de coalitie haar eigen pad bewandelt”.
  5. Welles over de protestdemonstratie op 20 mei 2017: “De VHP was in grote aantallen aanwezig. En niet alleen in de vorm van hindoestanen, maar vooral ook door de overige bevolkingsgroepen. De VHP heeft zich bewezen geen koelie partij te zijn.”
  6. Welles in mei 2017: “Die verarming gaat onverkort door! Deze regering is bezig het volk helemaal uit te melken! En dan durft de minister van Financiën te zeggen dat het economisch beter gaat? We hadden ooit een wisselkoers van SRD 2.85!”
  7. Welles over het in de autobak smijten van Curtis Hofwijks tijdens een protest in april 2017 door de politie: “Behandel ons niet als beesten! Als het goed zou gaan in het land, hadden wij geen enkele reden om op staat te komen!”.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: