Social Caring Organization Suriname (SCOS) gedenkt instellingen & daklozen

Social Caring Organization Suriname (SCOS) is een jonge organisatie die op 15 september 2017 is opgericht. De organisatie legt de focus op het ondersteunen van kindertehuizen, bejaardetehuizen, sociaal zwakkeren, sociaal economisch kwetsbare als ook geestelijk en gehandicapte Surinamers. Op deze manier wil de organisatie bijdragen zodat een ieder kan participeren aan de ontwikkeling van het land. In 2 jaar tijd heeft de organisatie een aantal projecten uitgevoerd.

Afgelopen maand is de eerste corona patient vastgesteld in Suriname. Sindsdien moet de bevolking zich aanpassen om de veiligheid te garanderen. Velen zitten in moeilijkheden, waar ook financien een rol spelen.  Ook normale huishoudens hebben het zwaar. SCOS heeft toch gemeend om een aantal instellingen en sociaal zwakkeren te voorzien van primaire levensmiddelen.

De 3 (voorlopige) projecten uitgevoerd tijdens het Covid-19 virus:

1.         Stichting Huize Betheljada (5 april)

In de jaarplanning van 2020 hadden wij Huize Betheljada als eerst op lijst. Ondanks de komst van het COVID-19 virus hebben wij toch besloten om met een klein groepje richting Huize Betheljada een bezoekje te brengen. Door hun veiligheidsmaatregelen mochten wij de kinderen niet bezoeken. Dit was geen probleem, omdat het welzijn van de kinderen centraal staat voor ons. Wij hebben Huize Betheljada mogen voorzien van een aantal primaire levensmiddelen. Zij zullen er goed gebruik van kunnen maken. Het dankwoord gaf ons een heel prettig gevoel.

2.         Stichting ‘in de ruimte’ (8 april)

Ook aan stichting ‘in de ruimte’ hebben wij een aantal primaire levensmiddelen geschonken. Dit is een stichting met 18 kinderen met een beperking.

3.         Consumptie voor daklozen (13 april)

De daklozen mogen wij zeker niet vergeten. In deze moeilijke tijd zijn er al weinig mensen die de straten op gaan. Dat betekent dat daklozen veel minder kunnen ontvangen van vrijwilligers. Wij hebben op deze dag 60 daklozen verrast met een bakje nasie en een flesje sap. Wij dachten dat er een aantal porties zouden overblijven. Aan het einde van de dag bleek dat er juist een tekort was. Wij zullen zeker focussen om een vervolgproject hiervan te plannen.

Hoewel we in moeilijke tijden zitten, proberen wij toch sociaal zwakkeren blij te maken. Wij hopen dat wij een goede boodschap naar de gemeenschap toe brengen. Voor een ieder die een bijdrage wil leveren via de Social Caring Organization Suriname kan contact opnemen met de voorzitter: Regillio Karijoredjo opb+597 8789494.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: