Politieke Profielen: Zakarija Phil Soemita (Strei!)

Zakarija Phil Soemita is geboren op 3 november 1989 in Paramaribo, Suriname.

Hij studeerde aan het Poly Technisch College (PTC), HBO studierichting Werktuigbouwkunde en aan de Hogeschool ABC, HBO studierichting Ass. Accountancy. 

Hij heeft een breed ervaringspakket in de algehele technische richting en heeft vanaf zijn 18de jaar intensief bijgedragen in verschillende micro- en macro bedrijven. Vanaf zijn eerste werkjaren heeft hij altijd leidinggevende of project uitvoerende taken verricht. Hierdoor heeft hij ook verschillende ervaringen opgedaan zoals management, financiële inhoud, accountancy, marketing, klantenrelaties, communicatie, trainingen enz. Hij is altijd een doorzetter geweest en was nooit bang om nieuwe projecten op te starten. 

Hij maakt zich vooral sterk om mensen bij te staan in het bereiken van hun doelen. Stimuleert altijd jong kader om zich verder te laten scholen en ook hun carrière op te bouwen. Hij is sinds 2016 zelfstandig micro-ondernemer. 

Hij komt uit een politieke familie waarin er 3 generaties lang actief een bijdrage is geleverd aan de politiek. Hij komt uit een middenklassengezin van 6 kinderen, waarvan hij de jongste is. Hij is een persoon die gedreven is om rechtvaardigheid en eerlijkheid na te streven en heeft altijd een grote positieve bijdrage willen leveren met inzet van normen en waarden van de mens.

Levens motto: “School does not educate us, but the consistency of life wisdom does.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: