Politieke Profielen: Varsha Ramratan (VHP)

Varsha Ramratan is jurist en werkzaam in De Nationale Assemblee. De  vakgebieden waarin ze zich wilt verdiepen zijn: wetgevingsleer, politicologie en bestuursrecht.  Sinds 2011 is ze actief geweest in verschillende organisaties.

In 2012 werd ze benoemd tot de ambassadeur van de zeeschildpadden namens World Wilde Life Fund (WWF) Guianas. Met hen heeft ze verschillende projecten uitgevoerd om de bewustzijn op gang te brengen voor de zeeschildpadden, die vallen onder de beschermde diersoorten. Ze is presentator geweest van verschillende tv-programma’s van Organisatie Hindoe Media (OHM). Ook is ze als Master of ceremonies altijd betrokken geweest bij officiële culturele activiteiten van de Culturele Unie Suriname (C.U.S) en de Indiase Ambassade in Paramaribo.

In de VHP is ze ook tijdens verschillende programma’s Master of Ceremonies geweest. Voor Radio- en TV programma’s van de VHP heeft ze de rol vertolkt van presentatrice. Ze is lid geweest van verschillende commissies van de VHP zoals: adviesraad, gender commissie, jongerenraad. Ze heeft alle leiderschapstrainingen van de JAKI succesvol afgerond. In 2015 was ze schaduw DNA-kandidaat (plaatsvervanger) op de kandidatenlijst.

Ze staat vooral bekend om haar projecten die ze sinds 2011 heeft uitgevoerd voor sociale instellingen. Enkele van haar projecten zijn geweest de verfraaiing van ’s Lands Hospitaal, Mytyl school en Huize Betheljada i.s.m. met de kunstenaarsgroep Switi Rauw. Ze had ook deel in het ouderkamerproject i.s.m. Macdonald’s voor ’s Lands en Diakonessen ziekenhuis.

Het verzorgen van motivatie sessies aan scholen doet ze sinds 2011 en ze vindt het leuk om jongeren te motiveren over hun toekomst. Ze deed mee aan een project “Vechten tegen pesten” dat ze wilt voortzetten.

Als jurist heeft ze een ontwerp-wet gemaakt over de toegankelijkheid van gebouwen en plaatsen in Suriname. Dit zal vallen in het voordeel van personen met een beperking en degenen die slecht ter been zijn.

Als VHP-kandidaat wilt ze pleiten voor een beter jeugdbeleid, goede wetgeving en zich inzetten voor de sociaal zwakkeren zodat ze een bestaanszekerheid hebben.

Kortom Varsha Ramratan is een inspirerend rolmodel voor jongeren. Ze houdt van ontwerp-wetten maken waarbij de samenleving baat heeft en niet een kleine groep. Samenwerken aan projecten is een van haar sterkste kwaliteiten. Bezig zijn met motivatiesessies voor jongeren doet ze met haar heel hart, omdat ze gelooft in de toekomst van jongeren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: