Politieke Profielen: Silenta Neslo (NPS)

“Al vanaf ik mij kan heugen ben ik geïnteresseerd geweest in de politiek. Als klein meisje luisterde ik mee naar de discussies en debatten die gevoerd werden in de DNA via de radio. Toen al ontdekte ik dat alles verbonden was aan de politiek. Ik wist nog niet hoe of wanneer maar wist wel dat ik deel zou uitmaken van een grote verandering in Suriname. In 2011 werd ik benaderd door de politicus Ruth Renfurm om als bestuurslid van de onderafdeling Nieuw Licht deel te nemen in de Nationale Partij Suriname (NPS ). Ik vond het een bijzondere eer om deel uit te maken van zo een geweldige, grote en kundige partij. Ik ben van bestuurslid verder gegroeid in 2013 naar jongeren voorzitter Paramaribo en van daaruit ben ik vanaf 2016 verder gegroeid tot hoofdbestuurslid van de partij tot heden. Vanaf vorig jaar ben ik voorzitter geworden van die zelfde onderafdeling Nieuw Licht.

De partij heeft mij als jongere duidelijk laten zien dat er doorgroei mogelijkheden zijn voor jongeren die dat ook willen. Het is een partij waarbij ik al mijn talenten zoals, organiseren, plannen, het ontwikkelen van projecten, enz…. met gemak heb kunnen inzetten. Verder is het een partij waarbij ik heel veel geleerd heb over hoe ik actuele en maatschappelijke vraagstukken moet beargumenteren en aan moet kaarten. Ik kan zo nog lang door gaan met het vertellen over de goede dingen van deze partij maar waar en mensen zijn, is het niet altijd koek en ei. Zo ook heb ik minder prettige momenten ervaren in de partij en ook die momenten hebben mij juist aangescherpt en fijn geslepen qua mijn gedachtengang.

Wanneer ik tot DNA lid gekozen word zal ik mij sterk maken voor mens en maatschappij. De mens staat centraal. Mensen zijn de motor waarop Suriname draait. Ik geloof er sterk in dat een regering mensen individueel sterk, onafhankelijk en zelfstandig moet maken. Zo alleen zal de ware creativiteit van hen naar buiten komen om vrij te denken, te ondernemen en op te bouwen. Sterke mensen zorgen voor een gezonde maatschappij. Ik geloof in een gezonde maatschappij waarbij iedere groep (heb je nou een beperking, of ben je een vrouw, kind of binnenlandbewoner) gelijke kansen verdient.

Verder zal ik me sterk maken voor gerechtigheid. Suriname is financieel in een diep dal geplaatst, door de regeerders van de afgelopen 10 jaar. Het dal is zo diep , de problemen zo talrijk, dat je bijna door de bomen het bos niet meer kan zien. Het is daadwerkelijk moeilijk om uit dit dal te komen maar niet onmogelijk. Ik geloof dat wanneer wij straks als parlementariër, ministers en overige functiebekleders zelf bereid zijn offers te brengen samen met het volk , dat wij Suriname zeker uit deze puinhoop zullen komen. Verder zal ik mij sterk ervoor maken dat alle gelden die gestolen zijn, teruggehaald worden bij de regeerders van de afgelopen 10 jaren. Ik sta erachter dat we ook consequenties aan zullen verbinden zodat dit nooit meer zal geschieden.

Ik zal er zeker voor vechten dat gerechtigheid geschiedt voor zowel de kleine man van de straat tot de President van het land. Mijn naam is Silenta Neslo. Ik ben 27 jaren oud en ik ben een student, vrouw, jongere en burger net als u die strijdt tegen armoede en onrechtvaardigheid tegengaat.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: