Pokie over schoolkinderen en politiek binnenland: “Mijn hart bloedt als ik mensen zie rennen voor pakketten”

Diana Pokie

De schoolkinderen in het binnenland hebben grote achterstanden opgelopen in vergelijking met kinderen in de stad, omdat er weinig in onderwijs wordt geïnvesteerd. Diana Pokie, lid van De Nationale Assemblée (DNA), stelt dit, nu kinderen thuis zitten en geen lessen kunnen volgen naar aanleiding van de maatregelen om verspreiding van het Coronavirus in te dammen. “Het Coronavirus is er niet debet aan dat deze achterstanden er zijn. Voor ons in het binnenland is het vele malen zwaarder in alle facetten”, stelt het DNA-lid van Abop. “De situatie nu verergert het alleen maar meer”, meldt Pokie.  “Eenoudergezinnen zien het niet meer zitten. Je krijgt er tranen van als je de ontvangen berichten van mensen leest. Dan kijk ik naar de pakketten die mensen krijgen, terwijl dat hun noden voor slechts één of twee dagen dekt. De komende regering zal het zwaar hebben.” Pokie wijst erop dat het binnenland niet ver van ons bed is. “Als mensen het niet meer zien zitten, dan vluchten ze naar Paramaribo. Dit komt door het slecht gevoerd beleid van opeenvolgende regeringen. Mensen aannemen in overheidsdienst als zoethoudertje is niet goed voor de economie van het land”, merkt het DNA lid op. “Als dit de oplossingen zijn, naast het uitdelen van pakketten, dan gaat het niet goed in het land.” Pokie noemt dit ‘goedkope propaganda’.

‘En vanwaar komen we aan al dat geld om deze mensen te betalen’, vraagt de Abop-topper zich af. Voor Pokie is de maat vol en ze wil dat deze wijze van propaganda veranderd wordt. “Want op dit moment wordt er misbruik gemaakt van de mensen hun ontwikkelingsniveau.” Dit moet veranderd worden, door zwaar te investeren in onderwijs. Pokie wil dat de mensen zich op deze manier bewust worden van de politiek en waarvoor ze stemmen. Je stemt voor een beter Suriname en duurzame ontwikkeling. “Mijn hart bloedt als ik mensen zie rennen voor pakketten volgens het Ethiopië-model. Dan vraag ik me af, is dit Suriname?” besluit de volksvertegenwoordiger.

RB  

error: Kopiëren mag niet!