“Overal waar je gaat, wordt je verwijderd door de politie”

Nu de Centrale Markt Paramaribo al langer dan een maand is gesloten, proberen de standhouders, onder wie ook de visverkopers, andere manieren te zoeken om hun producten te verkopen. “Het werk moet doorgaan, want ik heb ook arbeiders. Dus ik probeer hier en daar te rijden en te stoppen voor de verkoop. Maar overal waar je gaat, wordt je verwijderd door de politie. Ik ben zelf naar de districtscommissaris gegaan voor een voorlopige vergunning. Maar ook daar wordt je van het kastje naar de muur gestuurd, omdat men vindt dat je moet wachten, want ze gaan een onderzoek doen. Het is een hele loperij”, zegt een visverkoper aan de krant. Eergisteren heeft hij de nodige documenten voor de aanvraag van de vergunning gebracht voor de dc. Tot zijn verbazing hoorde hij dat hij moet wachten op een reactie van het commissariaat. “Ondertussen gaan weken voorbij”, stelt de visverkoper.

Onder de markt mogen alleen groothandelaren van 7.00 uur tot 10.00 uur ’s morgens verkopen. Daaronder zijn vis- en vleesverkopers niet inbegrepen. Vooral wat de hygiënevoorschriften betreft, is het moeilijk voor visverkopers om langs de straten te verkopen. Hun product is dan extra aan bederf onderhevig, vanwege het feit dat ijs sneller smelt in de hete zon. “Ik begrijp dat het een nationale crisis is, dus ik kan thuisblijven. Maar ik heb bijna 10 arbeiders. Ik als werkgever moet toch iets voor ze creëren, omdat ze ook een gezin hebben”, aldus de visverkoper.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: