Naks is gehoorzaam aan wetten en treedt als voorbeeld naar buiten toe

Shagnaaz Pengel van NAKS geeft het volgende aan in een interview. “Gezien de situatie kunnen we stellen dat we er allemaal mee geconfronteerd worden. De voorzitter Siegmien Staphorst heeft gelijk na bekendmaking van de maatregelen deze overgenomen en doorgestuurd naar alle afdelingen van Naks en we hebben gelijk alle activiteit stopgezet en gesloten. Verder aan alle leden van Naks doorgegeven dat het verplicht is om de regels in verband met coronavirus na te leven. Dit niet alleen bij activiteiten van Naks, maar ook in ander verband en privé omgeving. Dit omdat Naks een grote culturele organisatie is en we voorbeeldfiguren zijn en zo ook naar de overheid toe moeten zijn. Naks is gehoorzaam aan wetten en ook naar de overheid toe. Natuurlijk geen prettige sfeer. Documentatie centrum is gesloten, we kunnen onze locaties niet verhuren, geen lezingen verzorgen. Een zware inkomstenderving omdat de organisatie geen subsidie ontvangt van de overheid. Heel zwaar wat het financieel gedeelte betreft. Er is afgestemd met de afdeling en opdrachten zijn gegeven om onderzoek te doen. De verschillende afdelingen zijn actief op sociale media en het onderling contact houden wordt gestimuleerd” aldus lid Pengel. 

Vanaf haar oprichting op 4 mei 1947 bevordert NAKS de ontwikkeling van de artistieke en culturele tradities van Afro- Surinamers. Het is de grootste organisatie voor vormgeving en ontwikkeling van het immaterieel erfgoed van een belangrijk deel van de Surinaamse cultuur, en is nationaal en internationaal bekend om haar prestaties en activiteiten. Er wordt samengewerkt met alle andere organisaties op dit gebied, ook van andere culturen, en bijna  alle Afro-Surinaamse organisaties zijn direct of indirect voortgekomen en/of gestimuleerd door NAKS stelt de organisatie.

error: Kopiëren mag niet!