India’s snel groeiende COVID-19-crisis

Het risico bestaat dat de coronacrisis India’s fragiele gezondheidszorg
overstelpt en de pogingen van premier Narendra Modi om de economie
nieuw leven in te blazen, dramatisch onderuithaalt.

Scherpe neerwaartse bijstellingen van de economische groeiverwachtingen in het kielzog van de pandemie in de richting van een stijgende werkloosheid, maar Modi drong er bij de Indiers op aan om de in de eerste drie weken van de lockdown getoonde discipline te handhaven.

Honderdduizenden zijn de grote steden ontvlucht naar hun huizen in het achterland toen Modi vorige maand de lockdown aankondigde, waarbij velen grote afstanden met hun gezinnen op lege snelwegen liepen.

Hoewel de aantallen klein zijn in vergelijking met sommige Westerse landen, vrezen gezondheidsdeskundigen dat dit te wijten is aan de lage testniveaus in India en dat de werkelijke besmettingsniveaus veel hoger zouden kunnen zijn.

Het werkelijke aantal gevallen kan echter veel hoger zijn, gezien het feit dat India slechts 195.748 tests had uitgevoerd van COVID-19 voor zijn 1,4 miljard inwoners per 12 april.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: