“Hoe ga ik mijn brood verdienen, eten en leven?”

“Ik moet thuisblijven en ik verdien geen geld. Ga je me eten geven?”, zegt een marktverkoper, die al langer dan een maand zonder inkomen thuis zit, aan de krant. Vanwege de preventiemaatregelen met betrekking tot het Coronavirus, is de Centrale Markt Paramaribo uit voorzorg gesloten voor alle marktverkopers. De marktverkoper vertelt dat het vooral moeilijk is voor mensen, die vlees- en vleesproducten onder de markt verkochten, omdat deze spullen niet langs de straten kunnen worden verkocht. Vooral de koeling speelt een grote rol. “Maar de marktmeester krijgt wel zijn vol salaris en de overheidsmensen ook. Wij, de marktmensen, gaan dood. Niet zij. Bouterse e nyang en dringi en hij heeft lak aan die lockdown. Dan komt hij elke keer sorry zeggen”, stelt hij.

Standgeld doorbetalen

Ondertussen moeten de standhouders normaal doorgaan met het betalen van standgeld. Veel van de verkopers kunnen het zich niet permitteren om te betalen. Groothandelaren krijgen wel van 7.00 uur tot 10.00 uur ’s morgens de ruimte om hun spullen te verkopen. De kleine verkopers krijgen in deze drie uren wel de ruimte om naast de trucks van deze groothandelaren te staan en hun producten te verkopen. Klokslag 10.00 uur moet eenieder zich wel van de locatie verwijderen, omdat zij anders een boete kunnen krijgen. De standhouders willen begrip tonen voor de maatregelen in verband met Corona, maar zij vragen zich af hoe verder. “Hoe ga ik mijn brood verdienen, eten en leven? Ik ben al anderhalve maand thuis zonder een cent te verdienen”, aldus de marktverkoper.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: